Bekroonde stoelenserie uit Thailand

Norman Noteborn, voormalig eigenaar van de gelijknamige kastenfabriek Noteborn BV uit Heerlen, start samen met drie partners een nieuwe webshop onder de naam Cool Design Items.

“Nadat ik in 2017 het bedrijf aan de Duitse investeringsfirma Vivonio verkocht had, ontstond in 2020 het idee bijzondere designproducten te ontwerpen én te verkopen” aldus Norman Noteborn. Norman zocht voor dit doel geschikte partners en vond deze in Jean-Pierre Geelen (voormalig partner van het befaamde designbureau Yellowwindow in Antwerpen) en Ron van Kerkhoff (eigenaar Slangen Meubellogistiek). Samen met de partner Aaron Mulder van ICT Loket (marketingpioneer), is er hard gewerkt aan een eerste collectie en het neerzetten van de organisatie.

Webshop
CDI (Cool Design Items) heeft de ambitie om producten uit meerdere sectoren in één webshop te verenigen met goed design als uitgangspunt. CDI beperkt zich daarbij niet tot “home & living”, ondanks het feit dat dit het meest voor de hand ligt, gezien de achtergrond van de oprichters. “Wij willen met deze webshop een breed scala aan producten aanbieden, van unieke reistrolleys tot en met designstoelen en designtafels. Het design is daarbij leidend. Met name design-georiënteerde klanten, die dit als maatstaf voor hun lifestyle hanteren, zullen het initiatief waarderen” vertelt Jean-Pierre. Ron verzorgt het gehele logistieke traject met de backoffice als gespecialiseerde meubeltransporteur. Ron kent dit terrein immers als geen ander en heeft een passie voor het oplossen van complexe, logistieke vraagstukken.

“Het primaire doel van CDI is het ontwikkelen van producten, die we zelf online via onze webshop verkopen. Daarnaast proberen we exclusieve verkooprechten voor Europa te krijgen van met name Aziatische bedrijven, die uit het netwerk van Jean-Pierre komen. Jean-Pierre verricht zes maanden per jaar vanuit Bangkok business development voor diverse cliënten”, vertelt Norman. Tot slot completeren we het aanbod met dealerships. “Vooropgesteld dat deze voldoen aan onze kritische maatstaven voor goed design en een uitstekende kwaliteit”, aldus Jean-Pierre.


Bijzondere stoel
Het eerste exclusieve product is een bijzondere stoel uit Thailand, vervaardigd in een gerenommeerde meubelfabriek, die zich uitsluitend richt op de projectmarkt (zakelijke markt zoals hotels en restaurants) in Azië. Met CDI wil de Thaise partner nu de stap zetten naar Europa. De stoel, uitgevoerd in duurzaam Amerikaanse eiken en is ontworpen door Jitrin Jintraprecha heeft al diverse awards gewonnen in Azië, zoals het Japanse Good Design en de Thaise Design Excellence Award. Het zijn vooral de mooie details, de rondingen in de verbindingen, die tot de verbeelding spreken. Deze verbindingen worden uit massieve houtdelen gefreesd en daarna met een speciaal procedé verlijmd, een ontwikkeling die twee jaar in beslag heeft genomen. De stoel beschikt, ook daardoor, over een buitengewoon goed zitcomfort. De stoel wordt aangeboden met en zonder armleuningen, in twee kleurstellingen (blank eiken en charcoal). Beide stoelen worden uitsluitend verkocht via de website .

“Alle artikelen worden ingekocht en liggen daadwerkelijk bij ons op voorraad, waardoor we snelle levertijden kunnen garanderen”, aldus Norman Noteborn.

admin
22/10/2021; 12:46