100% optimalisatiescore Google Adwords

Zondag 05 juli 2020. Binnen het Google Adwords account waarmee tekstadvertenties in de zoekresultaten en o.a. banner campagnes in het netwerk van Google worden geplaatst staan optimalisatiescores weergegeven. Het streven is om een 100% optimalisatiescore te realiseren door alle aanbevelingen te doorlopen. Hieronder een korte uitleg over deze optimalisatiescore.

De optimalisatiescore is een schatting van hoe kwalitatief het Google advertentie account presteert. De optimalisatiescore loopt van 0 naar 100%, waarbij 100% betekent dat het advertentie account optimaal presteert. Naast deze optimalisatie score staat een lijst met aanbevelingen om de campagnes verder te verbeteren. Bij elke aanbeveling wordt aangegeven hoeveel de optimalisatiescore zal veranderen wanneer u de aanbeveling doorvoert. Bij iedere aanbeveling die u vervolgens toepast of afwijst heeft dit invloed op de algehele optimalisatiescore van het account. De optimalisatiescore is beschikbaar op campagne-, account- en managersniveau.

100% optimalisatiescore Google Adwords
De aanbevelingen zijn bij lopende campagnes een continue proces en dus altijd een moment opname. Voorbeelden van aanbevelingen zijn het toevoegen of verwijderen van zoekwoorden, het optimaliseren van advertenties op basis van een aantal vaste stramienen of bijvoorbeeld het verhogen van budgetten. Naast allerlei inhoudelijke onderdelen worden ook aanbevelingen gedaan op de wijze van het bieden. Binnen accounts kan bijvoorbeeld worden geboden op kosten per klik, klikken maximaliseren of bieden per conversie. Het instellen van Google Adwords is dynamisch en maatwerk.

Momentopname
Wat werkt in een account hoeft niet bij een ander account te werken. Het bieden op conversies is bijvoorbeeld alleen zinvol als er ook online conversies kunnen worden gemeten. Ook kunnen bepaalde zoekwoorden op een moment wel relevant zijn en op een ander moment niet, afhankelijk van het aanbod op dat moment. Het streven is uiteraard om op een bepaald moment een 100% score te realiseren en door alle aanbevelingen na te gaan is het mogelijk om deze topscore te behalen.

Unieke aanpak
Wij hanteren een unieke aanpak bij zoekmachine adverteren en zoekmachine optimalisatie. Omdat deze werkzaamheden veel kennis vereisen voeren wij deze werkzaamheden volledig uit voor onze relaties, of begeleiden wij de interne organisatie om dit succesvol uit te voeren. Neem voor een gespecialiseerde aanpak contact met ons op. Stuur ons vrijblijvend een bericht via het formulier of bel naar +31643469353.

admin
05/07/2020; 10:07