ICT trends 2019 en terugblik 2018

31-12-2018. 2018 is bijna voorbij en zodoende is het tijd om de trends van 2019 op een rijtje te gaan zetten. Bij de digitale transformatie van bedrijven en organisaties vernieuwen, optimaliseren, integreren en digitaliseren wij werkprocessen zodat de kansen van big data, social media, mobile, blockchain, internet of things en andere technologieën optimaal worden benut. In 2019 zullen de laatste trends nieuwe kansen gaan bieden voor digitale transformatie, met als doel sneller te groeien (dan concurrenten) en innovatief voorop te lopen en daardoor een concurrentievoordeel realiseren.

De top 3 trends 2019 van ICTloket.nl in relatie tot webdevelopment en online marketing zullen betreffen:

1. CA & GA: Chatbot Assistent & Google Assistent, waarbij een virtuele assistent geautomatiseerd onder andere helpdesk functies kan vervullen, of in geval van de Google Assistent het weerbericht kan oplezen of een bestelling doen

2. AI: AI-Driven Development & Big or Small Data, ook wel slimme applicaties en tools genoemd die door data toepassingen sneller kunnen leren

3. ML: Machine Learning & Big or Small Data, machines kunnen door toegang tot (big or small) data zelfstandig analyseren en effectiever werken

Naast deze top 3 zijn er diverse andere trends waarbij webdevelopment en online marketing nog slimmer kunnen werken voor bedrijven en organisaties (zoals big data en blockchain toepassingen). Een blockchain is een database waar gegevens worden opgeslagen zoals transacties, afspraken, eigendom, etc. Blockchain kan als onderdeel van de digitale transformatie worden ingezet waardoor processen veiliger verlopen en geautomatiseerd worden.

Indien u interesse heeft over het toepassen van deze trends, of een creatief concept om innovatieve technieken effectief en efficiënt te laten werken voor uw organisatie of bedrijf, dan horen wij graag van u.

Terugblik 2018 ICTloket.nl:

Als we tot slot terugkijken naar het ICTloket nieuws van het jaar 2018 dan springen 5 hoogtepunten eruit:

1. LinkedIn advertenties met meer dan 623% hogere doorklikpercentages dan benchmark (consultancy)

2. Cryptocurrency, Blockchain & Legal Event 29-05-2018 (events)

3. Verkoop Eiland Oostenburg Amsterdam (consultancy)

4. Meer dan 450.000.000 vertoningen en 1.500.000 klikken (consultancy)

5. Aaron Mulder bezoekt Google Digital Bootcamp (consultancy)

admin
31/12/2018; 15:25