Verslag en foto’s: Cryptocurrency, Blockchain & Legal Event 29-05-2018

Op 29 mei 2018 heeft het “Cryptocurrency, Blockchain & Legal Event” bij Rebelle in de “Augustijnenkerk” te Maastricht plaatsgevonden. Ruim 100 gasten kwamen de kerk in op deze dag vol zware regenval. De middag werd gestart met een korte aankondiging en twee korte inspirerende presentaties van Electra Coin en Follow Coin. Aansluitend vond een interactieve plenaire discussietafel en een netwerkborrel plaats. Bij dit event konden de gasten inspiratie en kennis opdoen over Cryptocurrency, ICO’s, Blockchain technologie en de juridische en fiscale aspecten daarvan.

Bitcoin, Blockchain en Altcoins
De oorsprong van de Bitcoin ligt in haar blockchain. Een blockchain is een grote database, waar alle informatie over de transactie wordt opgeslagen zoals een openbaar online-register. Computers die aangesloten zijn op de blockchain zorgen ervoor dat een transactie herleidbaar is in aantal, hoeveelheid, tijd en geschiedenis. Omdat het handelsverkeer zich tot twee partijen richt, is er ook geen tussenkomst meer nodig van een derde partij (zoals tussenkomst van een bank of een notariskantoor). Alle andere munten dan de Bitcoin worden Altcoins genoemd. De Bitcoin is een soort “moedermunt”, waarbij Altcoins alternatieve munten zijn (ten opzichte van de Bitcoin).

Foto overzicht:

Met dank aan Kenneth Tan Fotografie.

Presentatie en discussiepanel
Bob van Egeraat & Robert Bakker – Cryptocurrency (Electra Coin)
Thomas van der Bijl – Cryptocurrency (Follow Coin)
Edward Goessens – Blockchain (directeur TCC The Computer Company, Perfection Automatiseringen, Digiaccess)
Laurens Thissen – Legal (IE / IT / Pivacy / Media: Adelmeijer Hoyng Advocaten)
Dagvoorzitter: Aaron Mulder (directeur ICT Loket, Innovatie Loket, Aaron Mulder BV)

Is Cryptocurrency een “bubbel” of stijgen naar ongekende technologische en financiële hoogtes. Volgens ICTloket.nl is het zeer waarschijnlijk is dat “Blockchain technologie (of things) & Smart contracts” zich exponentieel zullen ontwikkelen en limietloze mogelijkheden bieden.

Businesspartners Crypto event

Cryptovaluta top 5 (van ICTloket.nl lange termijn portfolio: ETH 40%, NEO 40%, XLM 10%, BTC 5%, ECA 5%):
1. Ethereum (ETH) is het meest populaire (gedecentraliseerde) blockchain applicatie platform (met slimme contracten en lagere transactiekosten). Ethereum is een “disruptive technology” en een platform voor “internet of things”.
2. NEO (NEO) maakt ook gebruik van blockchain-technologie en digitale identiteit om “assets” te digitaliseren en het beheer van digitale “assets” te automatiseren met behulp van slimme contracten.
3. Stellar (XLM) is een platform dat banken, betalingssystemen en mensen met elkaar verbindt. Stellar wordt ook wel de toekomst van bankieren genoemd.
4. Electra (ECA) is een gedecentraliseerde cryptocurrency, met razendsnelle transacties, zeer lage tarieven, milieuvriendelijk energieverbruik, microbetalingen, betalingsoplossingen voor winkels en anonieme transacties.
5. Bitcoin (BTC) is een soort “moedermunt” en virtueel betaalmiddel, waarbij Altcoins alternatieve munten zijn (ten opzichte van de Bitcoin).

Gemakkelijk cryptomunten kopen?
Bij EHBCrypto.nl kunt u snel en makkelijk cryptomunten kopen. Reken af met een van de bekende betaalmethodes. Alle gasten op het event ontvangen een gratis wallet met “Follow coin” cryptocurrency van EHBCrypto.nl. Bezoek de website van EHBCrypto.nl voor het aanschaffen van cryptomunten.

Programma
Datum: 29-05-2018
Inloop: 15:30 tot 16:00 uur
Opening: 16:00 tot 16:10 uur Aaron Mulder, directeur ICTloket en Ibe Aerts, Rebelle Maastricht (EMG)
Afsluiting en dankwoord: 17:50 tot 18:00 uur
Netwerkborrel: 18:00 tot 19:00 uur
Doelgroep: Zakelijk
Dresscode: Business
Locatie: Rebelle Maastricht
Hapjes en drankjes: Kosteloos dankzij businesspartners
Deelname: Kosteloos dankzij businesspartners
Aantal deelnemers: Maximaal 125 deelnemers

Rebelle Maastricht
Rebelle Maastricht is gevestigd in de “Augustijnenkerk”, een Rijksmonument uit de 17de eeuw met een bijzondere uitstraling door haar hoge plafond, fantastische raampartij en meer dan indrukwekkende interieur. Rebelle, uniek, veelzijdig, creatief, professioneel en een tikkeltje rebels.

admin
07/06/2018; 22:21