Verslag Netwerk-Tafel-Event bij Verdrag 870 te Meerssen op 13-12-16

De centraal gelegen locatie tussen Maastricht en Heerlen van “Het Verdrag 870” vormde dinsdag 13 december 2016 het prachtige decor als netwerklocatie. Mooi gedecoreerd met het “groen” van Weltens Groenwerken binnen- en buitenbeplanting en de auto van Coumans Autobedrijf  – Abarth op het terras maakte een warm welkom voor de gasten.

Er werd gestart met het begroeten van de netwerkpartners en meer dan 95 enthousiaste deelnemers. Na ontvangst en eerste kennismaking vond de opening met een korte presentatie plaats door Aaron Mulder, directeur ICT Loket. Vervolgens werd er een viertal stellingen gepresenteerd waarbij alle gegadigden zich per stelling aan elkaar konden voorstellen. Interessante zienswijzen werden gedeeld en per tafel konden steeds nieuwe tafelgenoten worden voorgesteld.

Stelling 1: Hoe kunt u door innovaties meer business realiseren (Xavier Semmeling, manager sales TCC):  Er werd onderscheid gemaakt tussen proces innovaties en product innovaties. Allert zijn op de ontwikkelingen in de markt zijn essentieel. De basis begint echter bij correcte interne processen.
Stelling 2: Vormen de afschaffing van de VAR en de nieuwe wet DBA geen belemmering voor het inzetten van zzp’ers? (Clea Cremers, belastingadviseur en specialist loonheffingen ABAB)  De wetgeving rondom de VAR werd kort uitgelegd, er werd gekeken welke ondernemers er direct mee te maken hadden en hoe dit invloed had op de verschillende keuzes. Het is belangrijk de praktijk te toesten aan de wetgeving. Er zijn branches waarbij dit vaker voor komt dan in andere.
Stelling 3: Hoe kan ik verdienen en besparen door processen te automatiseren (Xavier Semmeling, manager sales TCC). Automatiseren heeft zowel voordelen als nadelen. Besparen lijkt een doel op zich te zijn geworden. Het lijdt tot ontslagen maar tevens weer andere banen.
Stelling 4: Privacy vs. multimedia op de werkvloer, teveel whatsappen kan je duur komen te staan. Hoe ga ik hiermee om? (Ruud Gijsen, directeur Advocatenkantoor Gijsen) Er wordt onderscheid gemaakt tussen whatsapp privé en zakelijk, echter dit verschil is er voor vele ondernemers nauwelijks 24/7 zijn zowel privé als zakelijk. Allen zijn het er over eens dat dit met discipline en betrouwbaarheid te maken heeft, maar ook eigen verantwoording.

Na afsluiting door Aaron Mulder kon de netwerkborrel worden opgestart onder het genot van een drankje en een heerlijk lopend buffet, verzorgd door “Het Verdrag 870” en onder muzikale begeleiding van “La Rosa” uit Maastricht”. Wie geïnteresseerd was in een nieuwe profiel foto voor zijn/haar LinkedIn-profiel kon dit op professionele wijze laten realiseren door Fotograaf Kenneth Tan. Er werden volop nieuwe contacten gelegd en er kon goed worden genetwerkt tijdens de borrel. We kijken samen met u terug op een geslaagd netwerkevent en bedanken u van harte voor uw enthousiaste deelname.

Wij zien u graag terug!

Businesspartners:

The Computer Company (cloud computing, VOIP & business software)
Advocatenkantoor Gijsen (juridisch advies voor ondernemers en arbeidsconflicten)
ABAB (accountants en adviseurs)
Kenneth Tan fotografie (fotografie)
Weltens Groenwerken (binnen- en buitenbeplanting)
Mistermail (mailings)
ServiceRoyal (hostesses)
Verdrag 870 (buffet en drankjes)
Dagvoorzitter: Aaron Mulder

Foto’s:

admin
22/12/2016; 14:26