Extreme Engineering Discovery Channel Waterwoningen en voortgang Netwerk en Innovatie ARK

Maastricht, 02-07-2011. Op 4 juli begint een nieuw seizoen van Extreme Engineering, het programma dat extreme bouwprojecten van dichtbij volgt. Speciale aandacht is er in de eerste aflevering voor de bouw van de moderne woonwijk IJburg in Amsterdam.

Extreme Engineering laat zien hoe op slimme wijze land gewonnen wordt in het IJmeer en stevig genoeg wordt gemaakt om het gewicht van de huizen te dragen. Bijzonder is ook de bouw van de 150 waterwoningen die in het IJmeer komen te liggen. Presentator Danny Foster gaat op bezoek bij de fabriek die ze bouwt en leert welke technische oplossingen zijn bedacht om deze enorme betonnen woningen drijvend en stabiel te krijgen. Extreme Engineering is vanaf maandag 4 juli om 21:00 uur te zien op Discovery Channel.

Extreme Engineering: vanaf maandag 4 juli om 21:00 uur op Discovery Channel

Drijvend kantoor / Waterwoning ICTloket. De Kennis, Netwerk en Innovatie ARK:
ICTloket.nl is enkele jaren geleden gestart met het plannen van het initiatief genaamd de Kennis, Netwerk en Innovatie ARK. Het primaire doel van de nieuwe (innovatieve, creatieve en inspirerende) drijvende locatie is het bieden van een fysieke ontmoeting- en innovatieplaats voor bedrijven. Door de stimulering van het netwerken, kennisdeling en innovatie zal een broedplaats worden gecreëerd. Tot op heden is helaas nog geen vergunning verkregen om voor dit initiatief een geschikte ligplaats, of andere locatie, te realiseren. Diverse gesprekken lopen nog daarover met Gemeenten en wij hopen u op korte termijn de vaste en wellicht flexibele (lig)plaats(en) aan te kondigen.

Voor meer over dit project en het onderzoek naar innovatie van de watersector zie de link

Links naar andere artikels over de Kennis, Netwerk en Innovatie broedplaats:

  • Klik hier voor de conceptuele tekeningen van de Netwerk en Innovatie ARK.
  • Klik hier voor het nieuwsartikel met meer informatie over de Netwerk en Innovatie ARK.
  • Klik hier voor de powerpoint presentatie met meer informatie over de Netwerk en Innovatie ARK.
  • Klik hier voor het bezoek aan het duurzame gebouw van Waternet (Amsterdam).
  • Klik hier voor het bezoek aan een van de onderwijspartners in de bouw van de ARK.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Aaron Mulder
Directeur ICTloket Nederland
Tel: 043-3626737 of 06-43469353
Mail: a.mulder@ictloket.nl

Aaron Mulder
ICTloket.nl
02/07/2011; 08:47