Verslag seminar 19 maart 2009

Seminar 19-03-09 Open Source Software Kris CardinaelsAls tweede seminar hebben we weer gekozen voor een lunchseminar met deze keer als onderwerp Open Source Software en Creative Commons. De gastspreker van vandaag was dhr. Eric Smets van FKS, een bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in de begeleiding en opleiding van Open Source Software applicaties.

We hebben als locatie gekozen voor het Innovatiecentrum op de Campus te Diepenbeek, mede omdat het makkelijk te bereiken is door zijn centrale ligging en omdat we positieve reacties hebben gekregen tijdens de persconferentie van 3 maart op deze locatie.

Het eerste half uur hadden we voorzien dat de genodigden rustig een hapje konden eten en een drankje konden nuttigen tijdens een gesprek met de deelnemers en gastsprekers. Om kwart na 12 begonnen we met de presentaties. Dhr. Patrick Legros gaf het openingswoord en vertelde over zijn eigen ervaringen met licenties en open source software waarna hij het woord gaf aan dhr. Kris Cardinaels. Zijn presentatie was bedoeld om verdere informatie te verschaffen over het begrip Open Source Software en legde hierbij een korte historiek uit, gevolgd door een overzicht van mogelijkheden en voordelen van open source software. Hij sloot af met een stukje over Creative Commons waarna hij het woord gaf aan dhr. Eric Smets.

Seminar Open Source Software 19-03-09 Eric SmetsDhr. Eric Smets begon met de vraag wie er ooit al open source software had gebruikt en wie er google gebruikte, om aan te tonen dat we onbewust toch allemaal gebruik maken van open source software. Wat is open source en wat kan open source betekenen waren de hoofdvragen tijdens zijn presentatie en hier probeerde hij het best mogelijke antwoord op te geven, wat zeer positief werd ontvangen door het publiek. Later in de presentatie haalde hij verschillende voorbeelden en pakketten aan die vrij gebruikt kunnen worden en hier en daar gaf hij een korte demonstratie van het pakket. Bij het afsluiten van zijn presentatie kwamen verschillende vragen naar voren die allemaal zeer positief werden opgelost, waardoor na de presentatie de meeste mensen nog wat bleven om kort wat meer informatie uit te wisselen en nog na te genieten van een hapje en drankje.

Hier vindt u een overzicht van de genomen foto’s en de gebruikte presentaties:

"Blockchain, smart contracts en andere disruptieve technologieën kunnen groeikansen bieden", aldus Aaron Mulder (directeur ICTloket.nl). Lees verder bij "Blockchain" voor het verslag van het “Cryptocurrency, Blockchain & Legal Event”.
ICTLoket Blockchain
  • ICTloket.nl | Online Marketing, Projectmanagement en Digitale transformatie | Gecertificeerd AdWords-professional
  • | ©2022 ICTloket.nl     Privacy Statement
  • 2.500,6.500,35.000