Verslag netwerkborrel ICTloket.nl op 5 juni 2008


Op donderdag 5 juni 2008 heeft er wederom een succesvolle, gratis ICTloket.nl netwerkborrel plaatsgevonden bij Hotel Beaumont te Maastricht. In samenwerking met HsZuyd, E3 ICT, Detacom en LimburgVac zijn enkele informatieve presentaties verzorgd over trends in de ICT opleidingenbranche, detacheringmogelijkheden en werving van personeel in een krappe arbeidsmarkt.

De bijeenkomst ging om 16:15 uur van start met een kort openingswoord door dhr. Nieuwkamp, Eventmanager ICTloket.nl. Hij bedankte de ruim 75 aanwezige ondernemers en verzorgde een presentatie over de gratis diensten die ICTloket.nl verleent. Na dhr. Nieuwkamp kwam mw. Fenijn, nieuwe manager van het Expertisecentrum ICT, aan het woord. Zij gaf een korte presentatie over hoe het voelt om nieuw te zijn binnen een organisatie en hier dan ook je eigen ideeën te willen ontplooien. Tevens vertelde zij over veel voorkomende ICT problemen en hoe deze, binnen het bedrijfsleven, het beste kunnen worden aangepakt door bijvoorbeeld de inzet van studenten.

De presentatie van mevr. Fenijn werd opgevolgd door dhr. Marcel Snel, directeur van E3 ICT.
Dhr. Snel presenteerde de rol van een informaticus binnen een organisatie. Tevens werden enkele ontwikkelingen binnen het onderwijs toegelicht. Als laatste lichtte dhr. Snel toe dat E3 ICT sinds kort geaccrediteerd is als officiële Hogeschool en hij nodigde alle bezoekers uit om de open dag bij te wonen op 21-06-2008.

Na de dhr. Snel kwam dhr. Stultiens, Detacom aan het woord. Dhr. Stultiens presenteerde de ontwikkelingen in de arbeidmarkt en gaf tevens een toekomstvisie op het onderwerp “detachering”. Ook stond dhr. Stultiens goed stil bij het onderwerp “Detachering” en wat de voordelen hiervan zijn. Detachering is meer dan uitzendkrachten; er wordt rekening gehouden met verschillende aspecten om van aanvraag tot opdracht te komen.

Tot slot kwam aan het woord dhr. Hufkens, directeur en oprichter van Limburgvac en Brabantvac. Dhr. Hufkens lichtte toe hoe men vandaag de dag medewerkers kan werven in een krappe arbeidsmarkt. Hiervoor hanteerde dhr. Hufkens enkele praktische tips om vacatures te plaatsen en anderzijds personeel te zoeken via het Internet. Ook kwamen er aan het einde enkele tips die betrekking hadden op een aantal ontwikkelingen in de markt, als voorbeeld: “overweeg telewerken”.

Nadat de presentaties afgerond waren en de sprekers bedankt werden, was er de mogelijkheid om te netwerken onder het genot van een hapje en een drankje.
Onze dank gaat uit naar Hotel Beaumont die de borrel mogelijk maakte.
De 75 ondernemers die de bijeenkomst bijgewoond hebben bestempelde de bijeenkomst als informatief en een goede mogelijkheid om hun netwerk te verbreden.

Foto’s van deze bijeenkomst kunt u hier vinden. Indien u meer informatie wilt ontvangen over deze bijeenkomst kunt u te allen tijde contact opnemen met ICTloket.nl op 045-4000555 of via de vraagbaak van de website. Tevens vindt u op www.ictloket.nl/seminars meer informatie omtrent de maandelijkse bijeenkomsten.


De presentatoren op deze netwerkborrel:

E3 ICT

Detacom

Limburgvac

Marcel Snel

Peter Stultiens

John Hufkens

043-3638333

046-4582525

043-3672167

[email protected]

[email protected]

[email protected]


"Blockchain, smart contracts en andere disruptieve technologieën kunnen groeikansen bieden", aldus Aaron Mulder (directeur ICTloket.nl). Lees verder bij "Blockchain" voor het verslag van het “Cryptocurrency, Blockchain & Legal Event”.
ICTLoket Blockchain
  • ICTloket.nl | Online Marketing, Projectmanagement en Digitale transformatie | Gecertificeerd AdWords-professional
  • | ©2022 ICTloket.nl     Privacy Statement
  • 2.500,6.500,35.000