Verslag en Foto’s Workshop Voice over IP en ERP Software 11-05-06

Op donderdag 11 mei was er een workshop georganiseerd door het ICTloket i.s.m. AMR ict en XBI. De onderwerpen die aan bod kwamen waren:
Voice over IP
ERP Software (Microsoft Dynamics / Navision)

Dit was de 5e workshop, die door het ICTloket georganiseerd was en veel bedrijven hadden zich aangemeld voor deze gratis workshop. ICTloket heeft inmiddels ongeveer 500 geregistreerde leden.
Uiteindelijk was er een opkomst van ongeveer 45 bezoekers. Het deed het ICTloket een groot genoegen dat de workshop goed bezocht was. De bezoekers werden welkom geheten door Tom Essers (Content Manager van het ICTloket) en Aaron Mulder (Directeur ICTloket). Met veel interesse luisterden ze naar de sprekers en maakten ze goed gebruik van de mogelijkheid om vragen stellen. Er werden in totaal circa 15 vragen gesteld. De presentaties van deze workshop zijn te downloaden op deze pagina.

 

Voice over IP (IP communicatie)
De heer Tristan Schurgers, account-manager van AMR ict startte als eerste spreker met het onderwerp Voice over IP. De volgende onderwerpen kwamen aan bod:

Complexiteit van communicatie
De complexiteit van communicatie ligt vastbesloten in het feit dat de impact hiervan voor het grootste deel wordt bepaald door lichaamstaal, gevolgd door hoe iets gezegd wordt en als laatste door wat er gezegd wordt. Door technologische vooruitgang en de daarbijbehorende hoeveelheid aan communicatieapparatuur, wordt het steeds moeilijker voor klanten als ook de werknemers effectief te communiceren. Dit leidt ondermeer tot klantenontevredenheid, verlaagde productiviteit bij de werknemer en de bedrijfsresultaten komen onder druk te staan.

Wat is VoIP niet?
Een groot misverstand is dat VoIP gratis bellen is via internet.
IP module in PABX steken.
Koppelen van PABX met router (VoIP).

Wat is VoIP wel?
IP telefonie is de integratie van telefoonverkeer op de (bestaande) netwerkinfrastructuur waardoor deze samen met het dataverkeer over één infrastructuur plaatsvindt. Hierbij worden de voicepakketten in native IP verstuurd. Er is een grote keuzemogelijkheid aan IP toestellen; welke u kiest, is afhankelijk van de wensen en behoeftes van uw bedrijf.

Vervolgens behandelde Dhr. Tristan Schurgers de voordelen van IP voor bedrijven:
Effectiviteit van het functioneren van de werknemer verhoogt, waardoor de totale productiviteit ook verhoogt.
Kostenbeheersing; u belt tegen lokaal tarief naar andere vestigingen in binnen- en buitenland.

Tot slot eindigde Dhr. Tristan Schurgers met de markttrend van bedrijfstelefonie, hij stelt dat aan het eind van 2007 de traditionele enterprise telefoniefabrikanten de ontwikkeling van TDM-gebaseerde PBX en contact center systemen zullen stoppen. Daarbij hebben ze ook aangekondigd dat ze binnen 5 jaar geen ondersteuning meer voor deze systemen zullen geven.

 

Voor meer informatie, surf naar www.amr-ict.nl of bel direct met Dhr. Tristan Schurgers op tel. 043-3270323.

Pauze
Vervolgens was er een korte pauze met broodjes en koffie voor de deelnemers en sprekers om met de andere bedrijven kennis te maken en alle informatie te laten bezinken. Tijdens de pauze was er voor de bezoekers tevens de gelegenheid om kleine standjes van AMR ict, XBI en ICTloket te bekijken.

 

ERP Software (Microsoft Dynamics / Navision)
De tweede spreker was de heer Alain Rutten van XBI en hij vertelde over ERP Software. De onderwerpen die aan bod zijn gekomen:

 

Wat is ERP?
ERP staat voor Enterprise Resource Planning. Een ERP-systeem ondersteunt alle bedrijfsprocessen in een organisatie zoals de inkoop, verkoop en de boekhouding waarbij tussen alle afdelingen gegevens worden uitgewisseld. Het is als het ware een stroomlijning van bedrijfsprocessen, waardoor de efficiëntie alsook de productiviteit van uw bedrijf wordt verhoogd. Informatie voor het management is in een dergelijk systeem direct en accuraat. Dit systeem stelt u in staat om direct op de veranderende klant- en marktwensen te reageren. Zo wordt de klantentevredenheid verhoogd en daarbij wordt uw concurrentiepositie aangescherpt. Enkele bekende ERP-systemen zijn: SAP, Axapta, Task Automation van Orbis en Microsoft Dynamics / Navision.

Vervolgens werd een stappenplan voor het selecteren van een ERP-systeem aan de deelnemers voorgelegd.
De stappenplan zag als volgt uit:

  • Verzamel eerst de wensen en eisen van uw bedrijf
  • Maak een grove selectie uit beschikbare leveranciers en programma’s; “zelf googlen” of uitbesteden.
  • Vraag bij deze leveranciers nadere informatie aan.
  • Selecteer aan de hand van uw wensen en eisen 2 of 3 kandidaten aan.
  • Nodig deze uit voor een demo aan de hand van uw eigen bedrijfscase.
  • Vraag een offerte aan bij de meest geschikte kandidaten.
  • Trek referenties na en vergelijk de offertes.
  • Ga een relatie aan met de leverancier die uw wensen en eisen kan invullen.
Deze relatie moet men zeker niet te licht aangaan, daar de leverancier alle bedrijfsinformatie tot zijn beschikking heeft. Er moet dus sprake zijn van een groot vertrouwen tussen u en de leverancier.
Dhr. Rutten sloot deze workshop af met een demonstratie van de functionaliteiten (die voor het MKB relevant zijn) van Microsoft Dynamics / Navision. Voor meer informatie over Microsoft Dynamics / Navision, surf naar www.xbi.nl of bel direct met Dhr. Alain Rutten op tel. 043-3560517.

Na de presentaties werden de bezoekers en sprekers bedankt voor hun komst. Het ICTloket bedankt alle bezoekers en sprekers van deze workshop.

Klik hier voor de foto’s.

LinkedInTwitterGoogle+Facebook
Project
management
Online
marketing
Search engine
optimization
Search engine
advertising
Social media
marketing
Web
analytics
  • ICTloket.nl | Netwerkevenementen, Online Marketing en Projectmanagement
  • | ©2018 ICTloket.nl     Privacy Statement