Bron: Limburg Onderneemt April 2005

Het ICTloket heeft in het krantje “Limburg Onderneemt” (jaargang 4, nummer 4, april 2005) gestaan:

ICTloket in Limburg Onderneemt | nummer 4

Gratis Adviesloket voor het Limburgse MKB

 

HEERLEN – Sinds de succesvolle opening van het ICTLoket op 16 februari jl. kunnen Limburgse MKB’ers met al hun vragen over ICT en contractmanagement terecht op de website www.ictloket.nl. “Deze portal is een soort eerste hulp en adviesloket voor het bedrijfsleven,” zegt projectleider Aaron Mulder van de Hogeschool Zuyd, initiatiefnemer van het ICTloket.

Het team van ICTloket.nl, v.l.n.r. : L.Kockelkorn, E.Gits, T.Essers, A.Mulder, M.van der Laan, W.Uitterhoeve


De portal (website) is opgebouwd en gevuld met een schat aan informatie en antwoorden op vragen. Hoe los ik dit probleem met mijn computer op? Waar komt een virus vandaan en hoe kan ik het verwijderen? Hoe werkt e-mail? Welke mogelijkheden zijn er wat betreft een website? Hoe kan ik het beste een proces automatiseren? Wat is ERP en wat kan ik ermee?
Meestal worden er dure consultants ingehuurd bij relatief simpele vragen of storingen. Niet nodig dus! Bedrijven kunnen zich gratis aanmelden, inloggen en vragen stellen aan het ICTloket.nl. Wij leveren dus gratis oplossingen voor problemen. Bij meer gecompliceerde vraagstukken of juridische kwesties verwijzen we door naar specialisten.

 

www.ictloket.nl moet gaan functioneren als de internetportal voor het Limburgse MKB. “Er zijn natuurlijk meerdere portals,” zegt Aaron Mulder, die als zelfstandig ondernemer jaren actief was met een succesvol internetbedrijf. “De portal is door zowel onderwijs, overheid, bedrijfsleven en branche-organisaties opgezet. Binnen de Hogeschool Zuyd is enorm veel kennis aanwezig die nu beschikbaar gesteld kan worden voor de ondernemers. Specifieke vraagstukken worden doorverwezen naar adviseurs die aangesloten zijn bij het ICTloket.nl. Deze adviseurs beschikken over expertise van het onderwerp van de betreffende vraag. Alle problemen worden middels professioneel advies individueel behandeld. De antwoorden op veel voorkomende problemen worden op het forum geplaatst, zodat de oplossingen / adviezen voor iedereen toegankelijk worden.” We werken alleen met officiële en gecertificeerde partners. Zo vormt het ICTloket.nl een interessant verkoopkanaal.

 

Ook is er veel informatie te vinden op het gebied van contractmanagement. Want net als met ICT laat het gros van de bedrijven met minder dan honderd werknemers nogal wat steken vallen bij het afsluiten van contracten. Bij meningsverschillen blijken de ‘kleine lettertjes’ vaak ontoereikend of zijn contractafspraken onduidelijk. “Vooral bij ICT-contracten is dat het geval, maar eigenlijk ook bij alle andere disciplines waarbij contracten afgesloten worden. Inkoop, verkoop, facilitaire zaken; noem maar op.”

 

Wat kunt u als ICT bedrijf met het ICTloket.nl
De deelnemende bedrijven, adviseurs en expertgroepen gebruiken het ICTLoket.nl als communicatiemedium. ICTloket.nl gecertificeerde bedrijven kunnen de vraagbaak ook als verkoopmedium inzetten en gebruik maken van de promotionele mogelijkheden. Meerdere malen per jaar zullen workshops en presentaties door het ICTloket aan de deelnemende bedrijven worden georganiseerd zoals bijvoorbeeld een workshop over de digitale aangifte, hoe kom ik bovenaan bij zoekmachines, hoe werkt e-mail. Deze zijn georganiseerd i.s.m. experts en Hogeschool Zuyd. Voor een vrijblijvende presentatie en/of meer informatie over het ICTloket kunt u contact opnemen met Dhr. Aaron Mulder, te bereiken via tel: 045-4000555.

Het ICTloket.nl is het initiatief van Expertisecentrum ICT van de Hogeschool Zuyd en heeft samenwerkingsverbanden met MKB-Limburg, Kamer van Koophandel, Ictopus Academy en andere specifieke bedrijven. Het ICTloket.nl wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Limburg en Efro.

"Blockchain, smart contracts en andere disruptieve technologieën kunnen groeikansen bieden", aldus Aaron Mulder (directeur ICTloket.nl). Lees verder bij "Blockchain" voor het verslag van het “Cryptocurrency, Blockchain & Legal Event”.
ICTLoket Blockchain
  • ICTloket.nl | Online Marketing, Projectmanagement en Digitale transformatie | Gecertificeerd AdWords-professional
  • | ©2022 ICTloket.nl     Privacy Statement
  • 2.500,6.500,35.000