Bron: Kamer van Koophandel Uitgave 6 Juni 2009 Comconnect

Techstarter Com-Connect staat de ondernemer bij

Phishing, spam, pharming… voor veel ondernemers klinkt het allemaal onbekend. Toch komt iedereen die veel op internet werkt er ongetwijfeld mee in aanraking. Het gaat hier om internetfraude. En dat is momenteel een van de meest voorkomende vormen van criminaliteit. Oplichters meten zich complete bedrijfsidentiteiten aan of gaan actief op jacht naar vertrouwe­lijke informatie. De meeste ondernemers verschuilen zich achter een firewall maar zijn onbekend met de gevaren van slordig omgaan met internet.

Juist voor deze doelgroep ontwikkelde Com-Con­nect uit Horst een breed gamma aan trainingen en diensten. Via een innovatieve combinatie van persoonlijke trainingen, risicoscans en, als het kwaad geschied is, hoogstaande recherchetech­nieken, kan de ondernemer zijn veiligheid op in­ternet
vergroten.

Terug naar pen en papier…?
“Absolute veiligheid bestaat niet”, verklaart on­dernemer Paul de Vlieger, “maar dit betekent nu ook weer niet dat we terugmoeten naar pen en papier. Het belangrijkste is dat mensen zich bewust worden van de risico’s en verstandig omgaan met het verstrekken en verkrijgen van informatie”. “Op straat vertel je toch ook niet alles tegen de eerste de beste persoon die je tegenkomt” lacht zijn kompaan Wilfred van Roij. “Het is bizar dat mensen dit online bijvoorbeeld via Hyves wel doen”. Vaak kunnen mensen met kwade bedoelingen aan de hand van informatie op bedrijfs- en persoonlijke websites en profielen op netwerksites een valse identiteit aannemen waarmee ze anderen vertrouwelijke informatie ontlokken of zelfs direct oplichten. Via “gekopi­eerde”
websites sturen oplichters probleemloos valse facturen naar de klanten van het gekopi­eerde bedrijf die te goeder trouw betalen. Naast het verlies voor de klant, is ook de imagoschade voor het gekopieerde bedrijf enorm, bevestigen beide ondernemers. Hoog tijd dus om het MKB te helpen zich hier tegen te wapenen.

Techstart… meer dan geld 
“Daar was ook Techstart het mee eens”, verklaart
Steven Goetstouwers, projectleider Techstart bij NV Industriebank LIOF. De innovatieve diensten van Com-Connect pasten goed bij het project waardoor de ondernemers een preseed financie­ring verkregen om de Com-Connect succesvol in de markt te kunnen zetten.
“Zonder de
30.000,- van Techstart was alles een stuk moeilijker geweest” verklaart Van Roij, “ Met dit geld konden we onze diensten goed voorbereiden en ons bedrijf direct professioneel in de markt zetten. Je moet bij je klanten profes­sioneel voor de dag komen of dat nou het minis­terie van Defensie is, de grote banken of het mid­den- en kleinbedrijf. legt De Vlieger uit. “Starten vanuit mijn kelder was leuk maar om klanten te ontvangen was toch iets meer nodig.”

Com-Connect op weg naar een veilige toekomst 
Het afgelopen jaar was pas het begin, zo besef­fen beide ondernemers. In hun locatie aan de Energiestraat in Horst worden wekelijks groepen mensen getraind om hun online bewustwording te vergroten. Onlangs is Com-Connect officieel erkend als recherchebureau waardoor het ook echte rechercheonderzoeken kan doen. Dit is met name interessant voor bedrijven die slacht­offer werden van digitale fraude. Com-Connect onderzoekt de fraude en helpt het bedrijf o.a. met de aangifte bij de politie.
“Garanties voor de toekomst zijn er niet, maar online veiligheid is booming-business” zegt De Vlieger. Wie ook interesse heeft om zijn of haar bedrijf te laten scannen op online veiligheid of wie geïnteresseerd is in een training om bewust­wording te creëren bij het personeel kan best een kijkje nemen op www.com-connect.nl. “Onze website is in elk geval goed voor je!” lachen bei­de ondernemers.

Com-Connect ondernemers Paul de Vlieger en Wilfred van Roij Fotografie Hans van der Beele

"Blockchain, smart contracts en andere disruptieve technologieën kunnen groeikansen bieden", aldus Aaron Mulder (directeur ICTloket.nl). Lees verder bij "Blockchain" voor het verslag van het “Cryptocurrency, Blockchain & Legal Event”.
ICTLoket Blockchain
  • ICTloket.nl | Online Marketing, Projectmanagement en Digitale transformatie | Gecertificeerd AdWords-professional
  • | ©2022 ICTloket.nl     Privacy Statement
  • 2.500,6.500,35.000