Bron: Kamer van Koophandel Krant | 13 oktober 2006 nummer 11
De toekomst en mogelijkheden van breedband


De verwachting is dat in Nederland al volgend jaar op grote schaal een internetverbinding met een snelheid van 10 megabit per seconde (Mb/s) in gebruik zal zijn en dat in 2012 zelfs 100 Mb/s voor een breedbandverbinding normaal is. Technische ontwikkelingen en groei van alle mogelijkheden van diensten via internet vereisen een infrastructuur die hierin kan voorzien.


De huidige capaciteit van koperkabels is aardig groot, maar de technische grenzen komen in zicht. Het wordt steeds moeilijker én duurder om via deze kabels nog hogere snelheden te halen. Glasvezel is momenteel de enige toekomstvaste infrastructuur.BREEDBAND IS MÉÉR DAN ADSL

Met het begrip breedband wordt niet altijd hetzelfde bedoeld. Vaak slaat het woord op ADSL of een internetverbinding via de kabel, maar breedband is méér dan dat: een ‘aansluitwerk’ met een capaciteit van minimaal 10 megabit per seconde, dat gelijktijdig downloaden en uploaden van data mogelijk maakt. Dus een mix van diensten en applicaties zoals streaming video en communicatiesessies. Veel organiosaties hebben breedband nodig omdat er een groot aantal mensen op hetzelfde moment van beschikbare diensten (shared services) gebruik wil maken. Die diensten vereisen meestal transport van grote databestanden. Onder meer hierover ging het op 14 september in Heerlen tijdens een seminar van ICTloket.nl, dat zo’n vijftig belangstellenden trok (zie foto). Sprekers waren onder anderen Aaron Mulder (directeur ICTloket.nl), Jos Offermans (wethouder gemeente Heerlen) en Rob Meesen (KvK Zuid-Limburg). essent Kabelcom presenteerde diverse mogelijkheden die breedband biedt met @Work en City Access, en Antoine Hannemann sprak namens Isilinx over de infrastructuren van breedband. Uitleg over VoIP (internettelefonie) gaf Tristan Schurgers van AMR ict. Jean Huveneers van Xillion ICT Solutions bood informatie over application hosting en storage. Interactieve televisie kwam aan bod dankzij – namens Stream Group – de bijdrage van Harold van Stipdonk (MediaMall).

Bron: Kamer van Koophandel Krant | 13 oktober 2006 nummer 11

"Blockchain, smart contracts en andere disruptieve technologieën kunnen groeikansen bieden", aldus Aaron Mulder (directeur ICTloket.nl). Lees verder bij "Blockchain" voor het verslag van het “Cryptocurrency, Blockchain & Legal Event”.
ICTLoket Blockchain
  • ICTloket.nl | Online Marketing, Projectmanagement en Digitale transformatie | Gecertificeerd AdWords-professional
  • | ©2022 ICTloket.nl     Privacy Statement
  • 2.500,6.500,35.000