Bron: Het Infonet van de Hogeschool Zuyd 20-03-06Weer enorm veel belangstelling bij MKBérs voor workshop van www.ictloket.nl


Vorige week organiseerde www.ictloket.nl opnieuw een drukbezochte workshop voor het Limburgse MKB. Ruim 75 MKB’ers namen in een goed gevulde collegezaal van Hogeschool Zuyd te Heerlen deel aan de workshop. Het was alweer de vierde keer dat het ICTloket een dergelijke workshop organiseerde.


Ruim 65% van de aanwezige MKB bedrijven komen uit de branches: accountancy, zakelijke dienstverlening, industrie, etc. Zij kwamen met het doel om informatie te halen over het toepassen van ICT in hun bedrijfsvoering. De rest, ongeveer 35% van de aanwezigen, vertegenwoordigden een ICT bedrijf.

 


 

Voor en door MKB ondernemers


Samen met Nexwork, EQUA en Microsoft had het ICTloket de volgende actuele en aansprekende onderwerpen uitgekozen:


  • Zoekmachine-optimalisatie, webstrategieën en toegankelijkheid websites voor mensen met beperkingen

  • Windows 2003 Small Business Server

  • Eerste ‘live demo’ van Microsoft Dynamics CRM 3.0 in Limburg

 

Zoekmachine-optimalisatie: test je eigen website

Nexwork gaf een dynamische presentatie over zoekmachine-optimalisatie en hoe je door zoekmachines (zoals Google) een hoge ranking kunt verwerven. Zo is het ook mogelijk om je eigen website te testen door een zoekmachine zoals Google. Dit doe je door bepaalde stukken tekst van je eigen website te selecteren en kopiëren. Vervolgens laat je google.nl met die selectie op zoek gaan. Vindt google dan de juiste website dan betekent dit dat je website al aardig goed is opgenomen. Het is wel belangrijk om deze check regelmatig uit te voeren.

Productpresentaties


Vooraf en gedurende de pauze werden in de grote hal van Hogeschool Zuyd te Heerlen diverse producten gepresenteerd door EQUA, zoals high-tech notebooks, LG LCD-TV, Windows Media Centre en de nieuwe Pentium 5. Na de pauze gaven EQUA en Microsoft een presentatie over de Windows Small Business Server 2003. Met deze server kunnen medewerkers op een efficiëntere en effectievere manier werken binnen de organisatie. Het is ook van belangrijk dat er  technische apparatuur zoals desktops, laptops, pda, smartphones geïntegreerd en gekoppeld kunnen worden met de Windows Small Business Server 2003.

De workshop eindigde met een live demo van Microsoft Dynamics CRM 3.0. Dit is een gemakkelijke, flexibele en geïntegreerde CRM-oplossing die de ondernemer en zijn medewerkers in staat stelt gefundeerde beslissingen te nemen, omzet te verhogen en uw klanten een superieure service te bieden.

 

Workshops om naar uit te kijken


  • 11 mei 2006: een workshop over voice over IP (IP communicatie) en MKB ERP Software (Microsoft Dynamics, voorheen Navision). Mede georganiseerd door AMR-ICT (voice over IP deelnemer van ICTloket.nl) en XBI (ERP Dynamics/Navision Software deelnemer van ICTloket.nl). Meer informatie over deze workshop volgt.

  • Mei / juni 2006: een workshop over diverse opleidingen en cursussen op ICT-gebied. Deze workshop wordt mede georganiseerd door Ictopus Leeuwenborgh en Hogeschool Zuyd.


Een uitgebreide versie van ons verslag met foto’s vindt u hier.

 


"Blockchain, smart contracts en andere disruptieve technologieën kunnen groeikansen bieden", aldus Aaron Mulder (directeur ICTloket.nl). Lees verder bij "Blockchain" voor het verslag van het “Cryptocurrency, Blockchain & Legal Event”.
ICTLoket Blockchain
  • ICTloket.nl | Online Marketing, Projectmanagement en Digitale transformatie | Gecertificeerd AdWords-professional
  • | ©2022 ICTloket.nl     Privacy Statement
  • 2.500,6.500,35.000