Bron: De Trompetter Editie Mergelland 28 november 2007


ICTloket.nl in De Trompetter 28 november 2007


Vakenburg – De NV Ontwikkelingsmaatschappij Valkenburg heeft samen met internetbe-langenorganisatie Nederland Breedbandland (NBL) het initiatief ‘Valkenburg verbonden’ gelanceerd. Dit project heeft als doel de aantrekkelijkheid van Valkenburg aan de Geul te verhogen door beter en slimmer gebruik te maken van moderne, en breedbandige ICT-toepassingen en -diensten.


Eén van de speerpunten wordt het bewerkstelligen van een zogenaamde Wifi-voorziening, waarbij iedereen, dus ook de inwoners van Valkenburg, gratis van internet gebruik zou kunnen maken. Om onder meer dit streven gestalte te geven is de gemeente Valkenburg in zee gegaan met het bedrijf ICTloket.nl. Deze nonprofit instantie wil ondernemers op weg helpen om hun producten op een goede en efficiënte manier aan te bieden op het wereldwijde web. Volgens Aaron Mulder van ICTloket.nl zoekt 80% van de consumenten naar koopmogelijkheden op internet. “Maar de professionaliteit van veel bedrijven in Limburg is op dit gebied vaak ver te zoeken,” legt Mulder uit. “Zo weten veel ondernemers niet welke mogelijkheden er bijvoorbeeld al zijn door een ‘zoekwoord’ en een titel te koppelen aan een website. Maar als je je pagina als titel ‘welkom’ meegeeft, krijg je duizenden ‘hits’. Dat doen namelijk wel meer mensen.”


ICTloket.nl krijgt wordt naast de gemeente Valkenburg ook gesteund door de provincie Limburg en MKB Nederland. Het bedrijf wil samen met deze instanties meewerken aan het dichten van de digitale kloof tussen het Noorden en het Zuiden van ons land. “In het Noorden zie je toch dat er meer met internet gedaan wordt,” zegt Ronald Nieuwkamp, een collega van Mulder. “Hier in Limburg is men niet bewust van de kracht en importantie van internet.” Het initiatief ‘Valkenburg Verbonden’ is in samenspraak met de gemeente Valkenburg tot stand gekomen. “In Valkenburg valt eveneens heel wat te winnen,” zegt Mulder. “En gelukkig hadden we in burgemeester Eurlings een medestander.” Eurlings is inderdaad enthousiast over het plan. “Ondernemers, pak uw kans!” luidt zijn advies. Het liefst zou Eurlings zien dat er een soort startpagina voor Valkenburg komt, waarop alle ondernemingen zijn aangesloten en waartoe iedereen toe gang heeft. Mulder ziet wel heil in dit streven. “Als het besef dat er meer met internet gedaan moet worden doordringt tot de Valkenburgse middenstand, dan is het best reëel dat er een ‘Valkenburg.nl’ zal komen.”


    

"Blockchain, smart contracts en andere disruptieve technologieën kunnen groeikansen bieden", aldus Aaron Mulder (directeur ICTloket.nl). Lees verder bij "Blockchain" voor het verslag van het “Cryptocurrency, Blockchain & Legal Event”.
ICTLoket Blockchain
  • ICTloket.nl | Online Marketing, Projectmanagement en Digitale transformatie | Gecertificeerd AdWords-professional
  • | ©2022 ICTloket.nl     Privacy Statement
  • 2.500,6.500,35.000