Bron: Dagblad de Limburger 22-11-07


Horeca beter op internet
ICT ondersteunt marketing


Valkenburg – Toeristische bedrijven moeten internet slimmer inzetten om gasten naar Valkenburg te lokken. Om hen daarbij te helpen is een programma ontwikkeld dat ondernemers wegwijs maakt in die techniek.


“De meeste hotels hebben een eigen website”, zegt burgemeester Martin Eurlings. “Dat zijn vaak echter statische pagina’s met een foto, een adres en een telefoonnummer. Je kunt die sites echter ook veel dynamischer maken, waardoor toeristen je bedrijf via internet makkelijker vinden.”


Eurlings heeft de hulp ingeroepen van ICT Loket, een organisatie die is voortgekomen uit de Hogeschool Zuyd in Heerlen. ICT Loket werkt met subsidies van het ministerie van Economische Zaken. Het kan zijn diensten daardoor kosteloos aanbieden.


“Wij bouwen zelf geen websites voor bedrijven”, zegt Aaron Mulder van ICT Loket. “We geven alleen tips hoe je de eigen site zo kunt maken dat die op internet makkelijker gevonden wordt. Met die tips kan het bedrijf op de site de termen opnemen waarmee die site bij populaire zoekmachines hoger op de lijst komt te staan. Het betekent dat mensen die via internet een hotelletje zoeken eerder op jouw site terrechtkomen.”


Maar het heeft ook te maken met die inhoud van de site, vult Mulder aan. “Je moet goed nadenken welke zoektermen je invoert. En dat heeft weer te maken met de vraag hoe je jezelf op internet wilt profileren. Als je dat slim aanpakt vinden potentiële gasten je beter.”


Eurlings zou graag zien dat de toeristische bedrijven in Valkenburg op dat punt een gezamenlijke strategie uitstippelen. “Als ondernemers dezelfde thema’s naar voren brengen, krijgt Valkenburg als geheel een prominentere plek in dat segment van de toeristische markt”, vewacht hij.


Het initiatief van ICT Loket sluit aan bij een soortgelijk project dat de NV Ontwikkelingsmaatschappij onlangs heeft gelanceerd: Valkenburg Vorbonden. Ook dit project wil ondernemers ertoe aanzetten dat zij de mogelijkheden van computer en internet beter benutten. Een van de doelstellingen is om in Valkenburg een wifi-systeem te realiseren.


    

"Blockchain, smart contracts en andere disruptieve technologieën kunnen groeikansen bieden", aldus Aaron Mulder (directeur ICTloket.nl). Lees verder bij "Blockchain" voor het verslag van het “Cryptocurrency, Blockchain & Legal Event”.
ICTLoket Blockchain
  • ICTloket.nl | Online Marketing, Projectmanagement en Digitale transformatie | Gecertificeerd AdWords-professional
  • | ©2022 ICTloket.nl     Privacy Statement
  • 2.500,6.500,35.000