Bron: Born Aktueel | 15 juli 2006 nummer 953


Tip van ICTloket.nl: Resolutie van foto’s


ICTloket.nl stond op 15 juli 2006 voor de vijfde keer in Born Aktueel.


Het ICTloket zal tweewekelijks een ICT tip in Born Aktueel plaatsen.
Het ICTloket.nl is een gratis Internetportaal voor het Limburgse bedrijfsleven, waar iedereen terecht kan voor allerlei vragen over ICT.
Wij zullen u voortaan regelmatig voorzien van handige tips.

Tip van ICTloket: Resolutie van foto’s

 

Moderne fotografie evolueert maar door, de mogelijkheden van de digitale camera worden steeds verder geperfectioneerd. In deze Tip van ICTloket behandelen wij de resolutie van uw foto’s en in welke mate deze belangrijk is.

De resolutie van een foto drukt men uit in het aantal beeldpunten (pixels) waaruit een foto bestaat. Zo bevat een foto met een resolutie van bijvoorbeeld 1024 x 768 pixels, 786.432 beeldpunten. De ideale resolutie voor uw foto is afhankelijk van waarvoor u de foto wilt gebruiken. Zo hoeft de resolutie van een foto voor plaatsing op uw website veel minder hoog te zijn dan wanneer u de foto wilt afdrukken op bijvoorbeeld A3-formaat.

Voor een afdruk van 10 x 15 cm volstaat een resolutie van 3 Megapixel. Voor een afdruk op A4 formaat is 4 Megapixel of meer wenselijk. Denk er wel aan dat hoe hoger de resolutie van de foto is, hoe minder foto’s u kunt opslaan op dezelfde geheugenkaart.

Digitale camera’s beschikken over een functie waarmee u de resolutie kunt aanpassen aan uw wensen. Raadpleeg hiervoor de handleiding van uw digitale camera.

Houdt rekening met bovenstaande, en u kunt zorgeloos fotograferend de zomer in!

Voor meer informatie zie: www.ictloket.nl.

Bron: Born Aktueel | 15 juli 2006 nummer 953

"Blockchain, smart contracts en andere disruptieve technologieën kunnen groeikansen bieden", aldus Aaron Mulder (directeur ICTloket.nl). Lees verder bij "Blockchain" voor het verslag van het “Cryptocurrency, Blockchain & Legal Event”.
ICTLoket Blockchain
  • ICTloket.nl | Online Marketing, Projectmanagement en Digitale transformatie | Gecertificeerd AdWords-professional
  • | ©2022 ICTloket.nl     Privacy Statement
  • 2.500,6.500,35.000