GBLT verstuurt weer het aanslagbiljet met de WOZ-waarde naar inwoners

GBLT stuurt deze maand het aanslagbiljet met de WOZ-waarde naar inwoners van de gemeenten Bunschoten, Dalfsen, Dronten, Leusden, Nijkerk, Ommen en Zwolle. De belastingorganisatie werkt hierbij onder het motto ‘eenvoudig als het kan, persoonlijk als het nodig is’.

De WOZ-waarde is de marktwaarde van de woning van vorig jaar. GBLT gebruikt deze om verschillende belastingen te berekenen, zoals de onroerende-zaakbelasting. Inwoners van de zeven aangesloten gemeenten vinden de WOZ-waarde op het aanslagbiljet van GBLT, dat ze deze maand krijgen.

GBLT wil de WOZ voor inwoners zo eenvoudig mogelijk maken. “We horen van onze klanten dat ze de WOZ behoorlijk ingewikkeld vinden,” vertelt WOZ-expert Gerben Knol van GBLT. “Zo is het vaak niet duidelijk waarom hun WOZ-waarde stijgt, of juist daalt. Op onze website gblt.nl/woz leggen we daarom uit hoe we de WOZ-berekenen. Zo hebben we hier speciaal een filmpje over gemaakt. Ook kunnen klanten er hun taxatieverslag vinden. Daarin staat welke gegevens we van hun woning gebruiken.”

Eenvoudig bezwaar maken
En zijn mensen het niet eens met hun WOZ-waarde? Dan kunnen ze binnen zes weken gemakkelijk bezwaar indienen bij GBLT. “Mensen kennen hun eigen huis het beste,” zegt Knol. “Dus als wij verkeerde gegevens gebruiken, horen we dat graag,”

Klanten kunnen op gblt.nl/bezwaar-woz gemakkelijk op verschillende manieren bezwaar maken. Bijvoorbeeld digitaal, per formulier of per brief. GBLT behandelt dan zorgvuldig hun bezwaar en past zo nodig de WOZ-waarde aan.

En hebben mensen vragen, of lukt bezwaar maken niet? Knol: “Dan helpen we klanten graag persoonlijk. Ze kunnen ons bellen op 088-064 55 55. Onze experts staan hen dan te woord!”

Bron: GBLT

admin
16/02/2023; 09:29