Meer volgers op Instagram #marketingpioneer

Het is bijna niet meer voor te stellen maar in Nederland was het social mediaplatform Hyves voor 2010 ontzettend populair. Hyven werd zelfs een veelgebruikt woord en werd opgenomen in het woordenboek. Rond 2010 zagen we Facebook in Nederland sterk opkomen. In België en vele andere landen was Facebook toen wel al heel populair. De laatste jaren zien we populariteit van Instagram toenemen. Om meer volgers te krijgen op Facebook en Instagram zijn al heel veel tips online te vinden, van het “kopen” van volgers tot het inzetten van “influencers”. Denk bij het aanmaken van een (bedrijfs)profiel op Instagram ook aan een unieke en SEO vriendelijke naam en “url”. Deze naam kan gemaakt worden met een “font” (kies het gewenste lettertype) en een zoekwoord bevatten. Plaats onder ieder bericht de gewenste hashtags over het onderwerp van het bericht en plaats bij ieder bericht andere hashtags.

In dit artikel gaan we dieper in op diverse vormen van Instagram promoties en het segmenteren op doelgroep. Promoten in de vorm van advertenties op de tijdlijn op Instagram kan worden gedaan in dezelfde omgeving als het Facebook advertentieplatform; genaamd “Facebook Business Manager”. Ook is het mogelijk om direct in de “app” promoties aan te maken. De advertentiemogelijkheden zijn breed en bestaan onder andere uit verhaal -, foto (carrousel of collectie) -, video advertenties en advertenties in ontdekken.

De doelgroep binnen de “Facebook Business Manager” kan worden gesegmenteerd in onder andere:

  • Land
  • Plaats
  • Interesse
  • Demografie
  • Gedragseigenschappen
  • Doelgroepen die u al kent
  • Vergelijkbare doelgroepen
  • Automatische doelgroepen

Promoties door Influencers
Een andere vorm van promoties is het inzetten van “influencers” of accounts met veel volgers waarin het gewenste profiel gepositioneerd is als profiel om te gaan volgen. Dit kan bijvoorbeeld door een “persoons” of “product tag”, “locatie tag” of “follow @profiel” in de beschrijving van het bericht. Profielen met heel veel volgers adviseren dan om het te promoten profiel te gaan volgen.

Doelstellingen
Instagram kan bijdragen aan het bereiken van diverse doelstellingen zoals het behalen van naamsbekendheid en product of dienstoverweging beïnvloeden. Het Instagram-profiel van Aaron Mulder (directeur ICTloket.nl) is gericht op personal branding en doet dienst als Lifestyle & Travel blog. Een voordeel van het inzetten van social media is dat ze relatief goedkoop zijn en snel inzetbaar. De social media kanalen die wij beheren en inzetten voor onze klanten bestaan o.a. uit: LinkedIn, Facebook, Instagram, TikTok, YouTube, etc.

Aaron Mulder op Instagram: https://www.instagram.com/marketingpioneer/

admin
10/07/2021; 09:15