Kan de koers van Ethereum stijgen naar 10.000 euro? De koers komt vandaag boven 1.500 euro uit

Zou de koers van Ethereum naar 10.000 kunnen stijgen? Vandaag kwam de koers net iets boven 1.500 euro uit en dit is een stuk hoger dan de piek van januari 2018 die toen net onder de 1.200 euro uitkwam. Ethereum (ETH) is het meest populaire (gedecentraliseerde) blockchain applicatie platform (met slimme contracten en lagere transactiekosten). Ethereum is een “disruptive technology” en een platform voor “internet of things”. De zogenaamde Chinese tegenhanger van Ethereum is NEO, in zoverre dat het project in China is gestart. NEO (NEO) maakt ook gebruik van blockchain-technologie en digitale identiteit om “assets” te digitaliseren en het beheer van digitale “assets” te automatiseren met behulp van slimme contracten. De verwachtingen van NEO zijn hoog maar de koers is nog een stuk lager op dit moment dan de piek van 2018.

Is Cryptocurrency een “bubbel” of stijgen naar ongekende technologische en financiële hoogtes. Volgens ICTloket.nl is het zeer waarschijnlijk is dat “Blockchain technologie (of things) & Smart contracts” zich exponentieel zullen ontwikkelen en limiet loze mogelijkheden bieden. De komende jaren zal uitwijzen of dit ook echt zal gebeuren, maar de speculaties rond de Bitcoin en de Altcoins zijn enorm.

Bitcoin, Blockchain en Altcoins
De oorsprong van de Bitcoin ligt in haar blockchain. Een blockchain is een grote database, waar alle informatie over de transactie wordt opgeslagen zoals een openbaar online-register. Computers die aangesloten zijn op de blockchain zorgen ervoor dat een transactie herleidbaar is in aantal, hoeveelheid, tijd en geschiedenis. Omdat het handelsverkeer zich tot twee partijen richt, is er ook geen tussenkomst meer nodig van een derde partij (zoals tussenkomst van een bank of een notariskantoor). Alle andere munten dan de Bitcoin worden Altcoins genoemd. De Bitcoin is een soort “moedermunt”, waarbij Altcoins alternatieve munten zijn (ten opzichte van de Bitcoin).

U kunt geen rechten ontlenen aan dit bericht. Ook verstrekken wij geen financieel advies. Het investeren in Crypto is zeer risicovol!

Flashback: Cryptocurrency event 2018
Op 29 mei 2018 had het “Cryptocurrency, Blockchain & Legal Event” bij Rebelle in de “Augustijnenkerk” te Maastricht plaatsgevonden. Ruim 100 gasten kwamen de kerk in op deze dag vol zware regenval. De middag werd gestart met een korte aankondiging en een inspirerende presentatie van Follow Coin. Aansluitend vond een interactieve plenaire discussietafel en een netwerkborrel plaats. Bij dit event konden de gasten inspiratie en kennis opdoen over Cryptocurrency, ICO’s, Blockchain technologie en de juridische en fiscale aspecten daarvan.

Foto overzicht:

admin
19/02/2021; 20:22