Carousel introduceert nieuwe interne Priority Customs Clearance-service

Carousel, Europees specialist op het gebied van servicelogistiek, heeft een nieuwe inklaringsdienst aangekondigd. Deze is ontwikkeld om vanaf 1 januari 2021 snelle doorvoertijden en naadloze verbindingen tussen het Verenigd Koninkrijk, Europa en andere landen mogelijk te maken.

De nieuwe dienst van Carousel – Priority Customs Clearance – is een snelle inklaringsdienst voor zendingen met een hoge prioriteit. Zo kunnen producten en onderdelen ook na Brexit snel worden vervoerd.

De dienst werkt als een volledige in-house-service samen met het bezorgnetwerk van Carousel. Hierdoor kunnen supply chains waarvoor elke minuut telt op ieder moment van de dag door blijven gaan. Doordat zij zelf optreden als Customs Broker, kunnen klanten van Carousel hun zendingen snel importeren of exporteren, zonder ingewikkelde procedures of papierwerk. Dit geldt ook voor 24-uurs bezorging tussen het vasteland van Europa en het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

Carousel houdt zich al meer dan drie decennia bezig met inklaringsprocessen, maar kan deze service nu voor het eerst in eigen beheer aanbieden. Het bedrijf heeft veel geinvesteerd om organisaties een effectief en zeker inklaringsproces te bieden, waarbij onnodige vertragingen zo veel mogelijk voorkomen worden.
De nieuwe dienst wordt ondersteund door het eigen service- en technologieplatform van Carousel en houdt klanten bij iedere stap van het proces op de hoogte. Bij externe diensten gaat dit soort informatie soms verloren. Als onderdeel van dit verbeterde aanbod biedt Carousel ook 24 uur per dag, 7 dagen per week ondersteuning via interne teams in Duitsland, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Ierland. 

Verizon
05/11/2020; 16:30