Grensoverschrijdend wandelplezier

Op Gouden Schoenen de grenzen over. Loop mee met het wandelinitiatief De Lopende Band voor grensoverschrijdend wandelplezier met een driedaags weekendarrangement. Dat betekent niet ín, maar net ónder Zuid-Limburg lopen. Tocht gaat in drie dagen van Visé naar Vaals met als accommodatie de prachtige historische vakhoeve De Maretak in Sint Martens Voeren.

Lopen op een prijswinnende route
De Lopende Band is goed bekend met de uitgever van de veelgeprezen wandelgidsen ‘Gegarandeerd Onregelmatig’. Deze heeft in 2018 de gids ‘Een wandelling rondom Zuid-Limburg’ uitgegeven. Met succes, want deze publicatie van auteur Alex Buis won op de landelijke Fiets- en Wandelbeurs 2018 de prestigieuze Gouden Wandelschoen. De route werd bekroond als wandelroute van het jaar 2018!

Pachtpaden, het Geuldal, een klooster en erfgoed-spoor
De Lopende Band heeft een weekend-wandelprogramma ontwikkeld op basis van de gids en in samenwerking met onze partner Laugs Vakantiehuizen. Het resultaat is drie dagen grensoverschrijdend wandelplezier. Samen goed voor ongeveer 70 kilometer in een kleine groep met begeleiding. Geen zorgen over de route, de overnachtingen en eten.

We starten de wandeling in het centrum van het karakteristieke Visé, even boven Luik. Van daaruit lopen we op mooie landelijke paden naar het klooster van Val Dieu. Het laatste deel van de wandeling die dag brengt ons in onze prachtige accommodatie in Sint Martens Voeren. Dag twee staat een stevige tocht naar Plombières gepland. Pakweg 25 kilometer op merendeels onverharde paden door bossen, over heuvels. Ook brengen we een bezoek aan het oude station van Hombourg, waar industrieel erfgoed op ons wacht. De derde dag voert ons naar het dal van Geul, de beroemde brug van Moresnet en de prachtige bossen aan de grens van België en Duitsland. We gaan hier lopen op een heus Camino-pad dat vanuit Aken zuidelijk gaat.

Data en prijs
Het arrangement start vrijdagochtend 21 juni,11.00 uur.
Ontmoetingsplek: Maastricht Station.
Eindpunt van het arrangement: drielandenpunt in Vaals, we zijn daar zondag 23 juni, pakweg 15.30 uur.
We overnachten vrijdag en zaterdag in het prachtige en authentiek gerestaureerde ‘Hoekhuis’ als onderdeel van het vakhuis Maretak in Sint-Martens-Voeren. De Maretak is een doolhof van aan elkaar gekluisterde huisjes en ruimten, allemaal opgetrokken uit (vuur-)steen, ruwe eikenhouten balken en leemstuc vulling. Het oudste deel stamt uit 1560!

De prijs van het arrangement is € 230. Eten en drinken zijn inbegrepen. Ook ontvangt u de wandelgids van Alex Buis. Interesse? Zie voor meer informatie: www.delopendeband.nl

LaugsVakantie
21/02/2019; 11:41