Psychologisch en medisch effect van een ooglidcorrectie

Maastricht, dinsdag 10 maart 2018. Bij ooglidcorrecties neemt de plastisch chirurg een teveel aan overtollig huid-, vet- en spierweefsel boven of onder de ogen weg. “Bij ooglidcorrecties is nauwelijks sprake van een litteken omdat het sneetje precies in de oogplooi valt”,  aldus dokter Darren Booi.

Als men kiest voor een bovenooglidcorrectie is meestal sprake van overhangende oogleden die het zichtveld van de patiënt licht belemmeren met eventueel ook vermoeidheid tot gevolg. Vanuit esthetisch oogpunt ziet de patiënt er vermoeider of ouder uit. Dit kan een negatief zelfbeeld veroorzaken. Het doel van een bovenooglidcorrectie is dan ook een frisse en uitgeruste blik, het verminderen van vermoeidheid, hoofdpijn en verbeteren van het zichtveld. Bij een onderooglidcorrectie wordt voornamelijk wallen en rimpels aangepakt en heeft voornamelijk een esthetisch effect. Ooglidcorrecties zorgen daarmee voor een mooi resultaat vanuit medisch, esthetisch en psychologisch oogpunt.

Ouderheidskwaaltje
“Ondanks dat deze klachten vallen onder de zogenaamde ouderheidskwaaltjes wordt het als een  serieus probleem ervaren. Gelukkig is het eenvoudig te verhelpen en vanuit sociaal oogpunt zeer geaccepteerd. Het mooiste van mijn vak als plastisch chirurg, is dat bij de behandeling altijd rekening wordt gehouden met vorm en functie. Of het nu om een reconstructieve behandeling gaat of een esthetische ingreep, bij beide is er creativiteit en finesse nodig voor een optimaal resultaat. Ondanks dat ik vanuit mijn vakgebied vooral vanuit medisch en esthetisch oogpunt kijk naar de patiënt, zijn de psychologische effecten ook zeer positief. Patiënten geven aan, retrospectief wellicht te lang te hebben gewacht met de keuze voor de behandeling, omdat de hersteltijd kort is en het zelfbeeld sterk verbeterd. Sommige patiënten voelen zich letterlijk een ander of beter mens en hebben minder gezondheidsklachten. Op de website van onze kliniek staan diverse referenties hierover”, aldus dokter Darren Booi, plastisch chirurg en medisch directeur bij MOOI kliniek.

“Ik ben heel blij dat ik de stap durfde te zetten. Ik ben er een ander mens van geworden. Mijn ogen zijn weer te zien. Het was ook een prettige ervaring, een fijne en zelfs gezellige sfeer. Mijn familie en vrienden zijn verbaasd dat mijn oogleden zo snel genazen”, aldus een van de patiënten.

Over MOOI Kliniek
MOOI kliniek werkt met een uniek best-of-both-worlds-concept voor veilige hoogstaande esthetische zorg in Limburg. Het team bestaat enkel uit zes goed opgeleide, erkende en bijzonder bekwame plastisch chirurgen. Dokter Darren Booi heeft geneeskunde gestudeerd aan de universiteit van Maastricht en heeft zich bij het MUMC gespecialiseerd als plastisch chirurg. In 2013-2014 heeft hij een Fellowship gevolgd van de Amerikaanse esthetische vereniging van plastische chirurgen (ASAPS) in New York en Dallas. Sinds 2012 werkt dokter Booi bij Zuyderland en bij het MUMC (Het Maastricht UMC+). Bij MOOI Kliniek is dokter Darren Booi een veel gevraagde plastisch chirurg en één van de mede oprichters. “Wij willen niet de grootste kliniek van Nederland zijn, wel de beste. Onze plastisch chirurgen hebben brede kennis en ervaring en zijn tevens werkzaam in de ziekenhuizen MUMC, Zuyderland en VieCuri”, aldus dokter Darren Booi.

Voor meer informatie bezoek de website van www.mooi-kliniek.nl

admin
10/04/2018; 10:33