40.000 software ontwikkelaars in Minsk Belarus en bezoek Cortlex.com

Op 1 en 2 maart 2018 heeft Aaron Mulder (directeur) van ICTloket.nl o.a. het bedrijf Cortlex bezocht in Minsk Belarus. Cortlex heeft toegewijde teams van software ontwikkelaars, met het hoofdkantoor in Wit-Rusland, Oost-Europa. Het doel van Cortlex is om software met passie en toewijding te maken. De deskundige ontwikkelaars van Cortlex leveren software die aan de wensen van de klanten voldoet.

De vraag naar software ontwikkelaars is hoog in Nederland en met een aanbod van meer dan 40.000 software ontwikkelaars in Minsk (Belarus) lijkt een spreekwoordelijke “brug” dé oplossing om vraag en aanbod bij elkaar te brengen. Software development is heel erg populair in Minsk. Cortlex is één van de bedrijven die techneuten leveren in toegewijde teams. Deze techneuten zijn een echt onderdeel van de bedrijven waarvoor ze werken. Privacy, veiligheid en communicatie hebben volop de aandacht bij deze projecten. Groot voordeel van Oost-Europeanen bij IT projecten is dat Belarus relatief dichtbij is, culturele verschillen relatief klein zijn en natuurlijk het kostenvoordeel (t.o.v. Nederland). Techneuten kunnen inwerken in Nederland en vervolgens vanuit Belarus in teams doorontwikkelen. Cortlex heeft al gewerkt voor (grote) klanten in o.a. USA, Israël, Australië, Estland, België en Nederland. Na een bezoek in Amsterdam van Cortlex was het tijd voor ICTloket om naar Minsk af te reizen en de samenwerking verder te bespreken. Meerwaarde bieden voor klanten staat voorop, waarbij de rol van ICTloket bestaat uit projectmanagement en online marketingdiensten. Op de bezoekdag van ICTloket.nl werd het 3-jarig bestaan van Cortlex gevierd.

Cryptocurrency  en High-tech Parc in Minsk
Net als in Nederland zijn Crypto’s heel populair in Belarus. Er zijn allerlei voordelen in Minsk voor IT en Crypto bedrijven. Wit-Rusland heeft transacties in crypto-valuta’s gelegaliseerd als onderdeel van een streven om de groei van de particuliere sector te stimuleren en buitenlandse investeringen aan te trekken. Ook zal een High-tech Parc worden opgericht om IT bedrijven meer kansen te bieden om te groeien en krachten te bundelen. Naast het bezoek aan Cortlex is het bedrijf Jazzteam bezocht die o.a. een software tool hebben ontwikkeld om Crypto’s te voorspellen op stijgingen en dalingen vanuit social media trends. In totaal zijn meer dan vier IT en Blockchain bedrijven bezocht en heeft een afspraak plaatsgevonden met de organisatie van het Cryptocurrency en Blockchain event in Minsk.

Neem voor meer informatie over IT software development, toegewijde ontwikkelteams en cryptocurrency projecten contact op met Aaron Mulder van ICTloket.nl.

admin
01/03/2018; 16:11