Basisscholen van Stichting Triade lopen voorop met virtuele werkplekken

Stichting Triade loopt voorop in onderwijs op gebied van inzet van IT middelen dankzij virtuele werkplekken. Leraren kunnen via een online applicatie (workspace 365) overal werken aan schoolopdrachten via de virtuele werkplek.

De implementatie is gerealiseerd bij alle basisscholen van Stichting Triade (o.a. Bs. de Kluis en Bs. Sterrenrijk). De stichting Triade beheert in totaal acht katholieke basisscholen in de gemeente Sittard-Geleen. De missie “omdat elk kind telt” geeft aan dat stichting Triade aan alle kinderen kwalitatief onderwijs wil bieden in een schoolomgeving waar kinderen zich prettig en geborgen voelen. Het opdoen van kennis, vaardigheden en op een prettige manier met elkaar omgaan zijn de pijlers van deze stichting. Met ruim 2.000 leerlingen en ca. 175 medewerkers is Triade een middelgrote onderwijsstichting in Zuid-Limburg.

​Virtuele werkplekken​
“Alle applicaties werkten lokaal en het systeem was toe aan vernieuwing en toekomstgericht werken. Stichting Triade heeft gekozen voor nieuwe online applicaties die vanuit een portal beschikbaar worden gesteld. Met de online applicaties kunnen gebruikers overal inloggen op hun werkplek en gebruikmaken van de applicaties met onderliggende softwareondersteuning. Bij de software, die we volledig online aanbieden, kunt u denken aan de bekende office toepassingen, maar ook aan onderwijs specifieke software zoals Basispoort en de kennisportal Parnassys (ook wel een leerling administratie en toets registratiesysteem genoemd)”, aldus de heer Paul Verjans (meerscholen directeur en aanspreekpunt van het IT project).

“Er is heel veel werk verzet in een hele korte tijd en de samenwerking verliep zeer prettig. Met name de korte lijnen, deskundigheid en snel en dynamisch werken vielen op. Na oplevering van het systeem was de service​ en aftersales uitstekend verlopen. Het was voor alle gebruikers en de organisatie een leerzaam traject. Het is een systeem dat in beweging en ontwikkeling is. Het proces loopt door en we vermoeden dat het enige tijd zal duren voordat het optimaal ingebed is in de organisatie. De gebruikers zullen het systeem steeds beter leren kennen en door​ verdere ontwikkeling​ zullen​ nieuwe kansen ​ontstaan​​. In de toekomst willen we ook de leerlingen gebruik gaan laten maken van de online​ workspace​​ omgeving. Uiteindelijk zou ik willen dat we flexibel en device onafhankelijk kunnen werken met de leerlingen en de leerkrachten”, aldus de heer Paul Verjans.

Foto: Paul Verjans (meerscholen directeur en aanspreekpunt van het IT project bij Stichting Triade)

Lees het volledige verslag via de link op de website van TCC The Computer Company.

admin
06/10/2017; 09:05