Perfection: Ik twijfelde heel even

Als een van de eersten zat Edward Goessens in Nederland in de cloud. Inmiddels brengen 72.000 gebruikers hun data bij hem onder. En dat is nog maar het begin. Volgens Edward maakt binnen vijf jaar 90 procent van de Nederlanders gebruik van de cloud.

Edward Goessens (48) zit alweer dertig jaar in het vak. Als broekie van achttien startte hij met zijn compagnon The Computer Company (TCC) in Maastricht. Met dit bedrijf ondersteunt hij organisaties bij het automatiseren van administratieve en logistieke bedrijfsprocessen. Binnen een jaar haalde Edward met Xerox een grote klant binnen. De omzet steeg van 3.000 naar 30.000 gulden per maand. ‘Ik weet nog dat ik ernaartoe reed in mijn gehuurde autootje’, blikt de directeur terug. ‘Ik was overtuigd van ons product, maar op dat moment twijfelde ik heel even of ik het wel over de bühne kon brengen. Maar het lukte en zo maakten we een vliegende start.

Early adopter
Sinds 2004 biedt TCC ook cloudoplossingen. Het bedrijf is daarmee een zogenaamde early adopter. ‘Binnen deze branche moet je elke vijf jaar vernieuwen’, weet Edward. ‘Om cloudservices te bieden, moesten we zelf een datacenter bouwen. De glasvezellijnen naar Amsterdam waren toen duur en gevoelig en hierdoor niet betrouwbaar genoeg. Het was een flinke investering, maar het heeft ons bedrijf opnieuw een boost gegeven. Al snel waren we marktleider in Limburg in zorg en onderwijs.’ Schaalgrootte is heel belangrijk in de cloud. ‘We hebben nu zo’n 72.000 gebruikers in het datacenter. Voor nu is dat voldoende, maar om mee te blijven tellen moeten we verder groeien. Daarom ben ik buiten Limburg op zoek gegaan naar groeimogelijkheden. De Brabantse markt kunnen wij goed bedienen. Omdat onze datacenters dichtbij zijn, maar ook omdat Limburgers en Brabanders goed met elkaar overweg kunnen.’

Snel eens
De zoektocht leidt naar Perfection in Tilburg. Het bedrijf past goed bij TCC. Edward: ‘Perfection deed wel dataopslag op locatie en ze werkten met Exact software. Ze boden nog geen cloudservices en Unified Communications. Dat laatste wil zeggen dat je alle mobiele apparaten integreert. Dat deden wij wel. Stef van der Steen, de vorige eigenaar, en ik waren het snel eens. Op 1 april 2016 kwamen wij met elkaar in contact, op 1 september was de aandelenoverdracht.’ Met de cloudoplossingen van Perfection kun je overal aan de slag. ‘Je kunt met al je apparaten bij jouw gegevens. Dat is fijn, want je kunt nu makkelijk overal bedrijfsinfo raadplegen. Zelfs op een feestje via je smartphone.’

Lees het volledige artikel via Regio Business en Perfection.nl

admin
27/09/2017; 12:08