Vastgoed en bouwen te koop op Ibiza

Op 21 en 22 juli zijn diverse makelaarskantoren op Ibiza bezocht en zijn de mogelijkheden voor het bouwen van duurzame woningen op Ibiza besproken. Bouwen op Ibiza en het vinden van een gunstig kavel is niet eenvoudig. De kavels beginnen bij ca. 300.000 euro in een dorp en lopen snel op tot 1.000.000 euro plus voor het bouwen aan de kust. Het advies van de makelaars was om eventueel een ruïne te kopen en deze op te knappen of te slopen en (zo goed als) volledig nieuw op te bouwen. Ook staan er mooie appartementen te koop in Ibiza-stad en de diverse gebieden rondom de prachtige stranden op Ibiza.

In San José (in het Catalaans en officieel Sant Josep de sa Talaia) waren diverse kavels te koop. Sant Josep de sa Talaia is een klein dorpje op Ibiza, in de gemeente van de Balearen. Het dorp ligt ca. 20 kilometer van de hoofdstad Eivissa en is gelegen aan een snelweg tussen de stad Eivissa en Sant Antoni de Portmany. De bevolking van de gemeente telt ca. 2.500 inwoners. De kavels waren rustig gelegen en hadden een bouwvergunning. Voor commerciële verhuur zijn de gebieden rondom de stranden waarschijnlijk zinvollere investeringen. Als bewoner van Ibiza lijkt de afstand naar de stad en het strand echter in eerste instantie makkelijk overbrugbaar met de auto.

Vergunningen
Kavels kunnen verschillende vergunningen hebben op Ibiza. Ofwel een bouwvergunning, waarbij veelal ca. 33% bebouwd mag worden, ofwel een rustieke vergunning, waarbij de bouwvergunning nog 2 tot 5 jaar op zich kan laten wachten. Sommige kavels kunnen ook bijvoorbeeld een boomplantage of fruitplantage hebben en deze moet de eigenaar dan respecteren om een bouwvergunning te verkrijgen. Ten alle tijde wordt aangeraden om een lokale advocaat in te schakelen om direct met de Gemeente te kunnen schakelen. Het verkrijgen van vergunningen is niet gemakkelijk waardoor weinig relatief weinig nieuwe woningen worden gebouwd. Op Ibiza lijken nog volop mogelijkheden tot bouwen. Het is een prachtig groen eiland met veel natuur.

Beroemdheden
Op Ibiza hebben vele beroemdheden een villa aan de zee. Denk hierbij aan vooral aan bekende artiesten, maar ook bijvoorbeeld een beroemde motorcoureur.

Met dank aan Prestige Properties (mevr. Derville) en Engel&Vokers Makelaars (mevr. Denis).

Foto villa’s van beroemdheden

admin
24/07/2017; 10:19