Limburgvac en Brabantvac: Resultaten van enquete

Nieuwsbrief Limburgvac en Brabantvac: zoals eerder aangekondigd hebben wij een enquête gehouden onder de kandidaten van de vacatureservicemailings van Limburgvac en Brabantvac. De arbeidsmarkt trekt aan dus dit is een goed moment om de kandidaten aan het woord te laten. Ruim vier procent van de bijna 50.000 kandidaten heeft de moeite genomen om ons hun mening te laten weten en daar zijn we heel blij mee.

Wij vermelden hierna kort de voornaamste conclusies:

Op de vraag aan welke manier van solliciteren de kandidaten de voorkeur geven kiest ruim 70 procent voor Email en 25 procent voor een sollicitatieformulier op de site van de werkgever. Email wordt als makkelijker ervaren maar de sollicitatieformulieren zijn zeker ook in trek bij de kandidaten.

Op de vraag over de bereikbaarheid van werkgevers werd minder positief gereageerd. Weliswaar vond 60% de werkgevers goed bereikbaar maar 35% vond de werkgevers matig bereikbaar en enkele procenten vond dat zelfs slecht. Deze uitslag is niet zo verrassend. In een tijd waar advertenties (te) veel respons opleveren adverteren werkgevers soms anoniem of zonder vermelding van contactpersoon en/of telefoonnummer. Dat de kandidaten daar minder blij mee zijn is begrijpelijk.

Meer verrassingen zaten uiteraard in de antwoorden op de open vraag om tips:
Dat waren er te veel om ze allemaal op te noemen maar enkele willen we toch vermelden:

  • Vervulde vacatures verwijderen.
    (Wat ons betreft worden vervulde vacatures direct verwijderen zodra we daar bericht over krijgen.)
  • Werkgevers allerlei verplichtingen opleggen zoals: einddatum vermelden, telefoonnummer vermelden, meer informatie vermelden of juist kortere vacatureteksten enz.
    (Wat ons betreft is de vrijheid van werkgevers om te adverteren zoals dat bij hun bedrijf past een belangrijk pluspunt van onze sites.)
  • Verder heel veel complimenten voor Limburgvac en Brabantvac maar ook veel tips voor verbeteringen. Daar gaan we de komende tijd ons voordeel mee doen.
  • Tot slot kregen we meerdere verzoeken om niet meer 's nachts de vacatureservice te versturen.
    (Uiteraard willen wij de mailings niet overdag versturen om vertragingen op onze sites te voorkomen. De oplossing van dit probleem zal dus wellicht gezocht moeten worden in het "uitknopje" van de apparatuur van onze kandidaten.

Een uitgebreide samenvatting van de uitslag van onze enquête treft u aan op: www.limburgvac.nl/enquete2015
 

Aaron Mulder
ICTloket.nl
25/08/2015; 18:47