Realisatie horeca-interieur van voormalige kloosterkerk in Munstergeleen

Kerkrade 10-11-2014. In de zomer van 2014 opende Brasserie Abshaove in de voormalige kloosterkerk van Munstergeleen. Dit indrukwekkende pand had maar liefst 20 jaar leeggestaan. Abshaove is genoemd naar een hoeve behorende bij de abdij van Val-Dieu in het Belgische Aubel. Van het 18e-eeuwse complex waren tot 1995 nog het herenhuis, de zuidelijke vleugel en een schuur uit 1715 bewaard gebleven.

Het project
Begin 2014 heeft Eurosit, groothandel in horeca meubilair en projectmeubilair, de inrichting voor haar rekening genomen en is er gestart met de herinrichting van deze prachtige kloosterkerk. “Begin dit jaar kregen wij de kans om het horeca-interieur te ontwerpen en te gaan realiseren. Een brasserie in een kloosterkerk: een bijzonder concept dat een unieke inrichting verdient. Het gebouw is groot en erg hoog, dat maakte de uitdaging des te groter voor ons. Het vergt de nodige kennis en ervaring om in zo'n groot gebouw een warme en gezellige, intieme sfeer te creëren. Brasserie Abshaove had daarnaast aangegeven een breed publiek te willen aanspreken”, aldus Hans Offermans (directeur Eurosit).

Het interieur
De uitbaters stelden hoge eisen aan het interieur. “Omdat wij in-huis produceren en daardoor maatwerk leveren konden we op deze bijzondere plek een unieke inrichting realiseren. De plafondlampen in kruisvorm zijn echte eye catchers geworden en door Eurosit speciaal voor Abshaove ontworpen. Bovendien hangen de lampen zó dat de hoogte wordt benadrukt en er tegelijk een gezellige sfeer ontstaat. Ook de banken zijn op maat gemaakt en ambachtelijk door ons gestoffeerd. De muurschilderingen en onze interieurideeën voor Brasserie Abshaove sluiten naadloos op elkaar aan. Zo hebben we een totaal nieuwe look gecreëerd”, aldus Hans Offermans.

Eurosit
Eurosit BV is gespecialiseerd in projectinrichting en horeca-inrichting. “Wij produceren de complete benodigde inrichting in eigen huis. Kwaliteit en vakmanschap zijn op deze manier gewaarborgd. Klantrelaties zijn heel belangrijk voor Eurosit. Wij luisteren goed naar onze klanten, denken vooruit en sturen waar nodig bij. Ons bedrijf kenmerkt zich door flexibiliteit en de ruime keuze aan horeca interieurs. Van hotels, cafe’s, brasserieën en restaurants tot snackbars: voor elke tak van de horeca hebben wij een passend interieur. Doordat Eurosit maatwerk levert is er altijd sprake van een uniek resultaat dat perfect aansluit bij de gewenste uitstraling”, aldus Hans Offermans.
Bij het project Abshaove heeft Eurosit laten zien hoe zij met creativiteit en inlevingsvermogen een kloosterkerk omtoverden tot een levendige en sfeervolle plek waar je ontspannen kunt genieten van een hapje en een drankje. 

Bron via Nieuwsbank

LinkedInTwitterGoogle+Facebook

23673
Eurosit
10/11/2014; 12:53