Statiegeld waterflessen en duurzame watercooler

Rotterdam 17-06-2014. Recent zijn in de media diverse berichten over statiegeld (vrijgeven) op flessen verschenen. Naast het recyclen en verzamelen van flessen is ook de waterkoeler en watertap een belangrijk onderdeel als we spreken over waterkoelers en duurzaamheid. 

Eden Springs (The Water and Coffee Company) heeft duurzaamheid centraal gesteld bij de ontwikkeling van de nieuwe “Eden Smile watercooler”. “Smile” staat voor een glimlach op het gezicht en een duurzame wereld. Deze waterkoeler is sinds de introductie zover doorontwikkeld dat de “Smile” zich de meest duurzame waterkoeler van Europa mag noemen. Bij de ontwikkeling van de “Smile” was het doel om energiebesparing te realiseren en klimaatneutraal te produceren. De Eden Smile watercooler bespaart dertig procent energie en het LCD paneel vormt een modern design. Het streven is deze duurzame waterkoeler als voorbeeld te laten dienen voor de ontwikkeling van nog meer energiebesparende waterkoelers. Naast de bekende waterkoelers zijn ook leidingwaterkoelers van Eden Springs duurzaam en zeer eenvoudig in gebruik. 

Eden Springs heeft duurzaamheid tot onderdeel van haar missie gemaakt. De volgende vragen worden jaarlijks gesteld:

  • Welke impact heeft de bedrijfsvoering op het milieu?
  • Worden de gebruikte flessen in voldoende mate gerecycled?
  • Zijn ook andere bedrijfsonderdelen duurzamer te maken en kunnen de leveringen efficiënter?

Efficiënte leveringen realiseren naast een milieuvoordeel ook kostenbesparing op. Eden voldoet aan de drinkwaterrichtlijnen van de World Health Organization (WHO) en is EDWA gecertificeerd. Daarnaast is Eden Springs gelinkt aan “Carbon Neutral” en lid van de Associatie Water Coolers Nederland (AWCN) en Watercoolers Europe (WE). 

Eden in Europa
Met een groot netwerk van vestigingen en waterbronnen is Eden actief in 15 landen. Eden levert meer dan 450 miljoen liter water aan meer dan een half miljoen klanten op jaarbasis. Eden Springs Nederland is onderdeel van de Eden Springs Group. In Nederland is Eden leverancier van vers bronwater sinds 2004. Sinds 2012 is Eden Springs Nederland ook actief op de koffiemarkt. 

Meer informatie over Eden Springs: www.edensprings.nl

Aaron Mulder
ICTloket.nl
17/06/2014; 08:46