Vier Nederlanders benoemd in top Junior Chamber International

Maastricht 09-11-2011. Het wereldcongres van Junior Chamber International (JCI), dat afgelopen week gehouden werd in Brussel, is voor de Nederlandse delegatie succesvol verlopen. Naast de verkiezing van de Nederlander Bertolt Daems tot JCI World President, werden drie andere functies door Nederlanders in de wacht gesleept. “Zoveel Nederlanders op hoge functies binnen JCI is in de geschiedenis nog nooit voorgekomen”, aldus een trotse Robbert van Waart, voorzitter 2011 van JCI Nederland.

Benoemingen
Van Waart werd zelf gekozen tot JCI Vice President. “Hoewel ik het afgelopen jaar voorzitter ben geweest van JCI Nederland, was het voor mij niet vanzelfsprekend dat ik verkozen zou worden”. Van Waart, in het dagelijks leven Director Crew Products & Operations bij AirFrance KLM, verklaart het succes dan ook door de “nuchtere Hollandse boodschap”, welke consequent is uitgedragen. Naast Van Waart werd Esther ter Beek benoemd tot Chairperson voor de JCI Training Commission en Rob van der Steen als Director Masterpeace. Naast de benoemingen werd Nederland tevens geëerd met de JCI award voor het beste fundraising project en als grootste donor van het internationale Nothing but Nets project in de strijd tegen malaria. Hierbij heeft JCI Nederland een samenwerking met Cordaid en de UN Foundation opgezet. 

Wereldwijde organisatie 
De Nederlanders zijn per 1 januari 2011 medeverantwoordelijk voor een organisatie met 200.000 leden, verspreid over 116 landen. JCI onderhoudt daarbij nauwe banden met de Verenigde Naties, diverse overheden en verschillende multinationals, onder meer via haar oud-leden Bill Clinton en Kofi Annan. 

Projecten met internationale impact

De meeste benoemingen zijn functies voor een periode van 1 jaar en het gevolg van een geplande voorbereiding. “We hebben als JCI Nederland jaren hard gewerkt aan onze internationale uitstraling”, aldus Van Waart. “Het breder bekendmaken van de internationale impact van onze projecten vereiste veel geduld, een lange termijnvisie en de steun van veel bedrijven en instellingen.” 

Bron: JCI Nederland via Nieuwsbank

Aaron Mulder
ICTloket.nl
09/11/2011; 09:53