Nederland zet met de Trikke de toon in #duurzame mobiliteit

Maastricht 28-09-2011. Nederland wil voorop lopen in duurzame mobiliteit. Dat wordt onderstreept met de recente goedkeuring van de Trikke voor gebruik op de openbare weg door het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Daarmee ligt de weg open voor consumenten om gebruik te gaan maken van deze nieuwe, groene manier om in de stad van A naar B te komen.

De vraag naar groene alternatieven in stadsmobiliteit neemt toe. Aangemoedigd door het beleid van de overheid om steeds meer en steeds vaker een beroep te doen op duurzame mobiliteitsoplossingen waaronder elektrisch rijden. De Trikke is een eigenzinnige exponent van deze ontwikkeling. Deze elektrisch aangedreven driewieler maakt het mogelijk om snel en schoon door de stad te bewegen. Met de vrijheid van een fiets en zonder de hinderlijke beperkingen of overlast van de scooter. 

Op advies van de RDW en de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) heeft het Ministerie van Infrastructuur en Milieu recent toestemming verleend om de Trikke op de openbare te gebruiken. Daardoor is het voor iedereen vanaf 16 jaar mogelijk om zonder rijbewijs de Trikke als persoonlijk vervoermiddel te gebruiken.

Behalve door het gebruiksgemak – de Trikke kan zonder helm worden gebruikt en biedt door het staand rijden meer overzicht op het verkeer – onderscheidt de Trikke zich ook door de milieuvriendelijkheid. Door de elektrische aandrijving kent de Trikke geen uitstoot van CO2 en fijnstof. Hiermee wordt een bijdrage geleverd aan het terugdringen van de vervuiling en verstopping van (binnen)steden. 

Voor de gebruiker is de opvouwbare Trikke een veilige, gemakkelijke en voordelige manier om zich te verplaatsten. Een acculading 10 cent staat garant voor een actieradius van 40 km die overbrugd kan worden met een topsnelheid van 25 km/uur. Deze accu kan bovendien overal via het stroomnet worden opgeladen.

De Trikke is vanaf heden verkrijgbaar bij geselecteerde dealers. De verkoopadressen en meer informatie is te vinden op de website: trikke.nl

Bron: Trikke Europe via Nieuwsbank
 

Aaron Mulder
ICTloket.nl
28/09/2011; 11:18