Foto’s tonen BlackBerry met groot touchscreen

Er zijn foto’s opgedoken van een BlackBerry met een groot touchscreen. De smartphone, die begin mei aangekondigd moet worden, valt niet in de Storm-lijn. Het scherm heeft een veel hogere resolutie dan eerdere BlackBerry’s.

De nieuwe BlackBerry zou gaan draaien op BlackBerry OS 6.1, een versie met veel wijzigingen. Een van de belangrijkste veranderingen zou zijn dat de traditionele ‘pin’ van BlackBerry verdwijnt ten gunste van het BlackBerry ID-systeem. Het BlackBerry ID wordt nu alleen gebruikt voor de downloadwinkel App World. De pin is gekoppeld aan gebruiker én toestel, terwijl dat bij BlackBerry ID niet het geval is.

Het invoeren van een BlackBerry ID ten gunste van pin wijst er nogmaals op dat RIM van plan is om BlackBerry Messenger op andere platforms uit te brengen. Met het huidige pin-systeem is het niet mogelijk om dat te doen, met BlackBerry ID’s kan dat wel. Eerder deze week dook het gerucht op dat RIM op 26 april een iOS-app van Messenger zou uitbrengen, maar dat bericht bleek een hoax.

Het toestel op de foto’s gaat vermoedelijk BlackBerry Touch heten, maar staat nu nog bekend als Monaco of Monza. De smartphone heeft een 3,7″-touchscreen met een resolutie van 800×480 pixels. RIM gebruikte tot nog toe een 480×360-resolutie voor zijn duurdere modellen. De Monza zou bovendien lopen op een Qualcomm-chip, bleek uit eerdere geruchten.


Bron: Tweakers.net

Steven Wiertz
01/04/2011; 10:22