Gebruikers melden problemen met nieuwe MacBook Pro’s

Maastricht, 21-03-2011 - Bezitters van nieuwe MacBook Pro's melden dat ze problemen ondervinden met hun machine. 15"- en 17"-modellen zouden crashen bij intensieve taken en via Thunderbolt verbonden Cinema Displays zouden flikkeringen vertonen.

Op het forum van Apple uitten tientallen kopers van 15"- en 17"-Macbook Pro's klachten over het feit dat hun laptop onder omstandigheden 'bevriest'. De oorzaak is nog niet helemaal duidelijk, maar sommige gebruikers wijzen het automatisch schakelen tussen de Intel-igp en Radeon-gpu als boosdoener aan, terwijl ook naar een gebrekkige koeling wordt verwezen.

Het installeren van de tool GFxcardstatus zou voor sommigen een tijdelijke oplossing zijn, omdat hiermee handmatig tussen de igp en gpu geschakeld kan worden. Overigens verschenen een jaar geleden precies dezelfde meldingen, na het verschijnen van de Macbook Pro's met Intel-processor en Nvidia-gpu.

Verder beweren enkele bezitters van een nieuwe Macbook Pro dat Apples Cinema Displays flikkeringen vertonen als ze hun beeld verkrijgen via de Thunderbolt- annex mini-displayport-interface. Dit probleem zou met Macbook Pro's van alle drie de formaten spelen, maar niet wijdverbreid zijn. Wel zou Apple al op de hoogte zijn en aan een oplossing werken.

 

Bron: via Tweakers

Michael Ruppe
21/03/2011; 14:00