Wat is VoIP?

Binnen deze kennisbank categorie kunt u:

Vroeger bestond er een strikte scheiding tussen de telefonie-wereld en computernetwerken. Meestal wordt gesproken van Voice over IP ( VoIP). Andere termen die vaak voor deze technologie wordt gebruikt zijn Voice/data convergentie, IP Telephony en IP Communicatie. Dankzij internet hebben datanetwerken een enorme groei doorgemaakt. Door de bijbehorende economies of scale is datatransport eigenlijk spotgoedkoop geworden. De vooruitgang op dit gebied is dan ook vele malen sneller gegaan dan bij spraaknetwerken. Bovendien worden door de openheid van datanetwerken in hoog tempo functionaliteiten aan deze netwerken toegevoegd. Open standaards maken het voor derde partijen aantrekkelijk om additionele functionaliteiten te ontwikkelen. Dit in tegenstelling tot de traditionele spraakwereld welke erg gesloten is en waar nieuwe ontwikkelingen lang op zich laten wachten en bovendien vaak erg duur zijn. Deze ontwikkelingen maken de stap naar volledige integratie van spraak en data mogelijk.

Begrippenlijst VoIP:
Voice over IP
Kort samengevat betekend VoIP; spraak over het Internet Protocol. Voice pakketen worden getransporteerd door middel van IP aan de hand van de International Telecommunications Union – Telecommunications ( ITU-T) standaard H.323. Dit is een specificatie voor het transport van Multimedia ( Voice, Data en Video) over een netwerk. Andere benamingen zijn IP Telephony en IP Communicatie.
IP Telephony IP telephony is VoIP. Beiden worden vaak door elkaar gebruikt en samengevat als bellen via het internet. Echter in het geval van IP Telephony wordt er gebruik gemaakt van beheerde bedrijfsnetwerken.
Unified Communications Verzamelnaam voor verschillende IP gerelateerde services zoals voicemail, faxmail, registratie en email integratie binnen een netwerk. Hierbij worden er verschillende technieken gebruikt om informatie aan te bieden aan de gebruikers. Denk hierbij aan de PC, Laptop, PDA, GSM, bedrijfstelefoon of thuistelefoon.
IVR Interactive Voice response Systeem (IVR). Dit systeem maakt het mogelijk om zonder tussenkomst van de telefoniste de telefonische bereikbaarheid te vergroten. Via een keuze menu krijgt u algemene informatie of wordt u doorgeschakeld naar de gewenste afdeling. Keuze menu’s maken gebruik van DTMF tonen (indrukken van toetsen) of spraakherkenning.
QoS Quality of Service. Spraakverkeer dient voorrang te krijgen op dataverkeer. Er mag immers geen vertraging optreden in het spraak verkeer
PoE Power over Ethernet. PoE biedt stroomvoorziening over de LAN switching infrastructuur. Voor PoE is een algemene standaard opgezet waardoor de weg vrij is gemaakt om apparaten als IP Toestellen, IP Video camera’s, beveiligingsapparatuur, draadloze netwerk accespoints en andere automatiserings apparaten aan te sluiten.
PBX Private Branch Exchange. Benaming voor de traditionele bedrijfseigen telefooncentrale.

Gebruikers die hebben bijgedragen aan deze kennisbank pagina:
"Blockchain technologie en Smart contracts zullen kansen bieden", aldus Aaron Mulder (directeur ICTloket.nl). Lees verder bij "Blockchain" voor het verslag van het “Cryptocurrency, Blockchain & Legal Event”.
ICTLoket Blockchain
Project
management
Online
marketing
Search engine
optimization
Search engine
advertising
Social media
marketing
Web
analytics
  • ICTloket.nl | Online Marketing, Projectmanagement en Blockchain
  • | ©2018 ICTloket.nl     Privacy Statement