Online boekhouden

Binnen deze kennisbank categorie kunt u:

Boekhoudsoftware is beschikbaar op basis van internettechnologie. Bestaande boekhoudprogramma’s zijn jaar op jaar aangepast aan de wensen van de gebruikers. Het gevolg is dat de programmatuur is uitgebreid met veel toeters en bellen, die de gemiddelde gebruiker soms niet nodig heeft. Online boekhoudsoftware is vaak echter eenvoudig van opzet en voldoet aan de meeste standaardwensen. Omdat één applicatie bruikbaar is gemaakt voor vele duizenden gebruikers, is er weinig sprake van maatwerk.

Software as a service
Internetboekhoudsoftware koopt u niet, maar u betaalt maandelijks of jaarlijks een vast bedrag. In het vast maandbedrag zitten updates, beveiliging en onderhoud inbegrepen. De software wordt niet op uw computer geïnstalleerd, maar is via internet toegankelijk. Omdat de administratie en software bij de softwareleverancier worden gehost, is het de kerntaak van de softwareleverancier om de software te voorzien van beveiliging tegen virussen en hackers. Dit betekent dat er meer aan beveiliging wordt gedaan dan de gemiddelde MKB-onderneming kan en zal doen. Ook is het de kerntaak van de softwareleveranciers om te zorgen voor back-ups. Updates worden centraal gedaan, daar heeft u dus geen omkijken naar.

Alle functies in één applicatie
Internetboekhoud-applicatie’s hebben de meest toegevoegde waarde als alle bedrijfsactiviteiten in die software worden geregistreerd of zijn gekoppeld. Bijvoorbeeld: facturen worden in het internetboekhoud-applicatie gemaakt, zodat deze meteen in de boekhouding staan. De betalingen en BTW aangifte wordt in hetzelfde programma gedaan, zodat deze meteen in de boekhouding is opgenomen. De boekhouding is dan geen werk meer achteraf, maar is het resultaat van normale bedrijfsactiviteiten en zorgt niet voor extra werk.

Gebruikers die hebben bijgedragen aan deze kennisbank pagina:
"Blockchain technologie en Smart contracts zullen kansen bieden", aldus Aaron Mulder (directeur ICTloket.nl). Lees verder bij "Blockchain" voor het verslag van het “Cryptocurrency, Blockchain & Legal Event”.
ICTLoket Blockchain
Project
management
Online
marketing
Search engine
optimization
Search engine
advertising
Social media
marketing
Web
analytics
  • ICTloket.nl | Online Marketing, Projectmanagement en Blockchain
  • | ©2018 ICTloket.nl     Privacy Statement