Facebook

Binnen deze kennisbank categorie kunt u:

Facebook is een profielenwebsite die binnen het begrip social media valt. Van oorsprong is Facebook een Amerikaanse website, maar al snel werd de website ook in Nederland bekend. Facebook is opgericht door Mark Zuckerberg, die het in het begin alleen toegankelijk gemaakt had voor de studenten van de Harvard College, echter heeft hij het daarna ook voor studenten van andere universiteiten geopend. Uiteindelijk werd de site voor iedereen toegankelijk in september 2006. Facebook telt op dit moment ongeveer 1350 miljoen gebruikers.

Profielpagina
Op een profielpagina kunnen door de gebruiker hun naam, geboortedatum, burgerlijke staat, geboorteplaats, favoriete citaat, contactgegevens en favoriete acteurs geplaatst worden. Ook staat er een profielfoto en het aantal vrienden op vermeld. Ook is er een persoonlijke wall waar andere mensen berichtjes aan de eigenaar van het profiel kunnen sturen waarop de eigenaar en andere vrienden van de eigenaar van het profiel op kunnen reageren.

Mogelijkheden
De mogelijkheden op Facebook zijn redelijk standaard, je kan foto’s uploaden, foto’s in aparte albums plaatsen, iets op je “wall” plaatsen (een soort van status update, zoals dat ook op Twitter kan), reageren op mensen hun statussen en foto’s en samen spellen spelen via de applicaties op Facebook. Voor bedrijven is Facebook vooral interessant om (bedrijfs)groepen aan te maken waar werknemers lid van kunnen worden. Ook kan Facebook gebruikt worden om toekomstige werknemers te screenen, en aangezien Facebook veel gebruikt wordt door veel verschillende doelgroepen is het ook interessant om reclame te maken op Facebook voor bedrijven gezien er gesorteerd kan worden op doelgroep, geslacht, interesses en andere targets.

API keys
Facebook was de eerste site in zijn vorm die API key toegang ontwikkelde voor externe applicaties. Zo zijn veel applicaties en spelletjes op Facebook ontstaan en populair geworden. Voorbeelden van dit soort populaire applicaties op Facebook zijn Farmville, toegang om Tweets op Twitter te importeren naar je wall en 21 questions.


Gebruikers die hebben bijgedragen aan deze kennisbank pagina:
Project
management
Online
marketing
Search engine
optimization
Search engine
advertising
Social media
marketing
Web
analytics
  • ICTloket.nl | Netwerkevenementen, Online Marketing en Projectmanagement
  • | ©2018 ICTloket.nl     Privacy Statement