Innovatieve camerabewaking met menselijk toezicht en slimme software

De wijze van bewaking met een combinatie van toezicht door zowel mensen als intelligente software wordt ook wel “live camerabewaking” genoemd. Door steeds betere en snellere internetverbindingen is het mogelijk om camerabeelden van camerasystemen op afstand “live” te bewaken. Om deze nieuwe dienst te faciliteren is een meldkamer gestart waar de beveiligers, ook wel centralisten genoemd, calamiteiten opsporen en opvolgen.

Live camerabewaking is de laatste maanden volledig ontwikkeld voor de beveiliging van overheidsgebouwen, woningen, bedrijven, winkels en kantoren. “Camerabewaking kennen we natuurlijk al, uniek aan deze dienst is de combinatie van het menselijk oog en de slimme software. Onze bewakers weten precies wat ze moeten doen aan de hand van een actieprotocol, moeten ze politie of hulpdiensten bellen, of de eigenaar met de melding dat er iets opvallends gebeurd is. Stel dat een persoon valt voor een woning en niet opstaat, dan kan een menselijke bewaker begrijpen dat het bellen van een familielid of ziekenwagen gewenst is. Ook de meest slimme software heeft nog een menselijke factor nodig zo leert de ervaring, aldus Frank Brinkman van Brinkman Beveiligingen.

“Achteraf beelden bekijken van een inbraak of diefstal voldoen vaak niet, terwijl een pro-actieve melding met live meekijken dat veel beter kan. Het betreft een zogenaamde geverifieerde melding, waardoor bijvoorbeeld hulpdiensten direct kunnen worden ingezet. Ook voor opsporing is het heel effectief leert de ervaring”, aldus Frank Brinkman.

Meldkamer voor camerabewaking
“Voor deze dienst hebben wij een volledig nieuwe meldkamer moeten inrichten, waarbij opgeleide centralisten meerdere camerabeelden gelijktijdig bewaken en op elk camerabeeld geavanceerde analysesoftware draait. We kunnen nu werken met meerdere objecten per centralist, waardoor de kosten omlaag kunnen. De software ondersteunt centralisten met het bewaken van eigendommen en afhandelen van verdachte situaties. Maandelijks ontvangt de opdrachtgever een digitaal logboek waarin alle mutaties met bijbehorende camerabeelden te zien zijn”, aldus Frank Brinkman.

Live camerabewaking
Livecamerabewaking.nl is een initiatief van Brinkman Beveiligingen. Brinkman Beveiligingen is al meer dan 50 jaar actief op de professionele beveiligingsmarkt en voorziet duizenden klanten van veiligheid op het gebied van inbraakdetectie, brandmeldsystemen, camerasystemen en toegangscontrole. “Brinkman Beveiligingen is een gecertificeerd bedrijf op het gebied van technische beveiliging. Een gecertificeerd beveiligingsbedrijf weet precies wat er moet gebeuren om uw pand optimaal en deskundig tegen inbraak en vandalisme te beveiligen”, aldus Frank Brinkman.

Bezoek de website van Brinkman – LiveCamerabewaking.nl – voor meer informatie

admin
21/08/2017; 08:48