In samenwerking met het UWV is XBI een uniek opleidingstraject gestart – XBI Academy

Maastricht 13-12-2012. In samenwerking met het UWV is XBI een uniek opleidingstraject gestart. In de XBI Academy worden een aantal werkzoekenden uit Limburg en Brabant in 6 maanden tijd, met behoud van uitkering, opgeleid tot Microsoft Dynamics NAV consultant of engineer. Doelstelling van het opleidingstraject is om deze werkzoekende op een gestructureerde en begeleide manier alle kneepjes van het vak bij te brengen.

“De deelnemers zijn veelal boven de 40 jaar. Iets wat door potentiele werkgevers regelmatig als een probleem wordt gezien”, aldus Alain Rutten (directeur XBI). “Wij zien dit anders. Voor ons werkt dit juist andersom. Deze mensen hebben ‘grijze haren’. Zij nemen een berg aan kennis en ervaring mee. Iets wat in het consultancy vak onontbeerlijk is. Deze kennis en ervaring gelden voor onze eigen collega’s juist als een vereiste om zich goed in te kunnen leven in de specifieke sitaties bij onze klanten.”. Collega directeur Roy van Gellekom vult aan: “Wij willen deze mensen graag in zes maanden tijd klaarstomen voor het bedrijfsleven. Daarmee willen we hun nadeel juist ombouwen naar een voordeel! Oneerbiedig gezegd, leren wij hen het ‘trucje’ Microsoft Dynamics NAV, waarmee ze in staat zijn om als NAV consultant of engineer aan de slag te gaan. Dit kan bij ons zijn, bij XBI, of zelfs bij een ander consultancy bedrijf, en het kan uiteraard ook bij een eindgebruiker zijn. In deze keuze laten we hen graag vrij.”

Bron en meer informatie: http://www.xbi.nl/xbi-academy/

Aaron Mulder
ICTloket.nl
13/12/2012; 09:15