Verslag netwerkborrel over webwinkels

Op donderdag 8 november 2007 vond er weer een netwerkborrel plaats georganiseerd door ICTloket.nl in samenwerking met Nexwork, Boels Zanders Advocaten en PROSOLIT. Dankzij een unieke samenwerking tussen ICTloket.nl en Hotel Beaumont vond dit evenement plaats bij Hotel Beaumont te Maastricht.
De onderwerpen die tijdens de bijeenkomst werden toegelicht waren “webwinkels”, “juridische aspecten omtrent webwinkels” en “beveiliging van webwinkels”.

Om 16:15 werd de bijeenkomst geopend door Dhr. Nieuwkamp, eventmanager ICTloket.nl. Na een kort openingswoord vertelden Dhr. Jacobs en Mevr. Wong de veranderingen die Media Groep Limburg momenteel doormaakt. Vervolgens werd begonnen met de presentaties. Als eerste kwam Dhr. Remco Heijnen, directeur van Nexwork, aan het woord. Dhr. Heijnen lichtte toe wat een webwinkel nu precies is, hoe je projectmatig een dergelijke virtuele winkel kunt opzetten en met welke aspecten rekening dient te worden gehouden, zoals bijvoorbeeld gebruiksvriendelijkheid, leuke uitstraling, etc. Na de 20 minuten durende presentatie van Nexwork was vervolgens Dhr. Luc Wassen namens Boels Zanders Advocaten aan het woord. Hij ging verder op de presentatie van Dhr. Heijnen en vertelde over de juridische aspecten van elektronische handel. Dhr. Wassen lichtte verschillende wettelijke verplichtingen toe die van toepassing zijn op een webwinkel / elektronische handel. Enkele van deze verplichtingen zijn een orderbevestiging, de algemene voorwaarden en bijvoorbeeld het herroepingrecht. Na deze zeer informatieve presentatie kwam als derde en laatste spreker Dhr. Patrick Noblesse, directeur van PROSOLIT, aan het woord. Hij lichtte de risico’s van E-Commerce toe en beperkte zich daarbij tot de technische risico’s zoals infrastructuur, koppeling met derden, zoekmachines en medewerkers.
Na de laatste presentatie werden zowel de sprekers alsook Mevr. Rosien Beaujean, hotelmanager Beaumont, bedankt. Vervolgens was er de mogelijkheid om onder het genot van een hapje en een drankje te netwerken.

Het was een zeer geslaagde bijeenkomst waarbij meer dan 90 ondernemers aanwezig waren! De bezoekers hebben de bijeenkomst als zeer succesvol betiteld, mede dankzij de nieuwe unieke locatie bij Hotel Beaumont en het goede informatieve programma!

ICTloket.nl zal maandelijks bijeenkomsten organiseren bij Hotel Beaumont, iedere keer met een ander IT onderwerp. Getracht zal worden om de community van ICTloket.nl steeds verder uit te breiden.

Foto’s van deze bijeenkomst kunt u hier vinden. 

Ook kunt u de presentaties hier downloaden in pdf-formaat.
 Presentatie van Nexwork    
 Presentatie van Boels Zanders Advocaten
 Presentatie van PROSOLIT                     

    

LinkedInTwitterGoogle+Facebook
Project
management
Online
marketing
Search engine
optimization
Search engine
advertising
Social media
marketing
Web
analytics
  • ICTloket.nl | Netwerkevenementen, Online Marketing en Projectmanagement
  • | ©2018 ICTloket.nl     Privacy Statement