Search engine advertising

Search engine advertising is het inzetten van zoekgigant Google om via (betaalde) tekstadvertenties (of product-shopping) effectieve en directe promotie te realiseren in de zoekmachine. Advertentiedoelstellingen zijn veelal gericht op (hard targets) conversie (doelen zoals inschrijven op nieuwsbrief, verkopen, ingevulde contactformulieren e.d.). Alvorens het opstarten van online campagnes is het cruciaal de doelgroep en randvoorwaarden vast te stellen. Op welke zoekwoorden zoekt uw doelgroep, met welk zoekvolume en hoe moeten advertenties ingericht worden om daadwerkelijk de gewenste doelstellingen te kunnen behalen. “Gericht schieten in plaats van met hagel”.

Dankzij vele jaren (meertalige en meer-landen) ervaring met search engine advertising, van klein tot zeer groot (project) en in zowel B2B als B2C, kunnen wij daadwerkelijk meetbare conversies realiseren. De relatie tussen web analytics en advertentiemodules via vergaande koppelingen is van groot belang. Naast de bekende tekstadvertenties op Google kunt u ook denken aan tekstbanner- of beeldbannercampagnes via het Google netwerk. Remarketing is mogelijk via verschillende kanalen: via de zoekmachine Google met tekstadvertenties, social media en herinneringen via andere websites (via Google netwerk). Remarketing zal conversieverhogend werken, waarbij wij rekening houden met de betreffende regelgeving per land.

Redenen om gebruik te maken van search engine advertising:

  • Snel gevonden worden in Google
  • Product en/of dienstgericht adverteren
  • Volledig meetbaar via web analytics
  • Uitstekend inzetbaar (en aanvulbaar) naast natuurlijke zoekmachine optimalisatie
Doelstellingen, rendement en meetbaarheid staan voorop. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over online marketing.

"Blockchain technologie en Smart contracts zullen kansen bieden", aldus Aaron Mulder (directeur ICTloket.nl). Lees verder bij "Blockchain" voor het verslag van het “Cryptocurrency, Blockchain & Legal Event”.
ICTLoket Blockchain
Project
management
Online
marketing
Search engine
optimization
Search engine
advertising
Social media
marketing
Web
analytics
  • ICTloket.nl | Online Marketing, Projectmanagement en Blockchain
  • | ©2018 ICTloket.nl     Privacy Statement