Webhosting

Binnen deze kennisbank categorie kunt u:

Webhosting is het aanbieden van opslagruimte voor afbeeldingen, tekst, en andere inhoud voor websites. Bedrijven die deze diensten aanbieden en ervoor zorg dragen zorgen dat de gegevens altijd beschikbaar zijn noemen we webhosting providers.

Webhosting

Deze providers kunnen meerdere diensten voor hun rekening nemen. De meeste aanbieders hebben een standaard pakket, in een pakket bieden zij schijfruimte aan, domeinregistratie en stellen zij een aantal e-mailadressen beschikbaar. Bij sommige dienstverleners is het mogelijk om een eigen e-mailserver te krijgen en eigen harde schijven (co-located). Er bestaan verschillende soorten webhosting, hieronder vindt u alle soorten die aangeboden worden.

Soorten webhosting:

 • Gratis hosting:
  bij deze vorm van webhosting zijn er vaak maar beperkte mogelijkheden. De hoeveelheid opslagruimte is laag, de bandbreedte is laag, het is vaak niet mogelijk een eigen domeinnaam te voeren en er wordt vaak reclame gemaakt op de website.
 • Shared hosting:
  bij deze vorm worden meerdere websites op één server geplaatst, zodoende kan het voor komen dat wanneer één (of meerdere) website(s) druk bezocht worden de andere websites traag zijn of zelfs crashen. Dit komt voornamelijk omdat er dan teveel bandbreedte moet worden toegekend aan de druk bezochte websites.
 • Reseller hosting:
  dit is bedoelt voor degene die de webhosting zelf willen regelen. U krijgt de beschikking over veel bandbreedte en schijfruimte en deze kunt u zelf verdelen over het aantal websites. Het is mogelijk om zelf(reseller) webhosting aan te bieden.
 • Virtual Private Server (VPS) hosting:
  bij deze vorm van webhosting wordt er met één fysieke server meerdere virtuele servers aangemaakt. Elke virtuele server kan toegekend worden aan een klant, op het moment dat één VSP uitvalt blijven de andere werken. Het is mogelijk om processorcapaciteit en bandbreedte te verdelen per VSP.
 • Dedicated hosting:
  bij dedicated hosting heeft een bedrijf de volledige beschikking over haar eigen server. Op deze server kunnen veel gegevens en verschillende websites aangeboden worden. Ook kan de beschikbare bandbreedte verdeeld worden.
 • Co-Located hosting:
  de klant kan zelf een server plaatsen in een datacenter van een dienstverlener en kan via deze server webhosten. De klant kan zijn eigen 19’’ rack plaatsen maar dient wel rekening te houden met de beschikbare bandbreedte. De schijfruimte die de klant wenst te beschikken kan zelf bepaald worden door kleine of grote harde schijven in de server te plaatsen.

Gebruikers die hebben bijgedragen aan deze kennisbank pagina:
"Blockchain technologie en Smart contracts zullen kansen bieden", aldus Aaron Mulder (directeur ICTloket.nl). Lees verder bij "Blockchain" voor het verslag van het “Cryptocurrency, Blockchain & Legal Event”.
ICTLoket Blockchain
Project
management
Online
marketing
Search engine
optimization
Search engine
advertising
Social media
marketing
Web
analytics
 • ICTloket.nl | Online Marketing, Projectmanagement en Blockchain
 • | ©2018 ICTloket.nl     Privacy Statement