ERP Software

Binnen deze kennisbank categorie kunt u:
Paginas die vallen onder deze categorie:

Veel MKB-bedrijven werken met administratiepakketten. Als deze niet meer optimaal zijn is het tijd om uit te kijken naar alternatieven. Daarbij is er, door de groei van veel MKB-bedrijven, een toenemende behoefte ontstaan aan betere bedrijfs-, klant- en leveranciersinformatie. Door de huidige administratiepakketten kan deze informatie vaak in onvoldoende mate geboden worden. Daar waar de MKB bedrijven met meerdere medewerkers al jaren succesvol gebruik maken van ERP-pakketten zoals SAP, Baan, Navision/Axapta, etc., moet de MKB-ondernemer de voor hem ook in toenemende mate belangrijker worden ERP-en CRM functionaliteiten nog steeds ontberen. Deze markt wordt, haast traditioneel, gedomineerd door Exact, Afas e.a. . Van origine financieel-administratie-pakketten, met allerlei modules uit te bouwen tot een groter geheel, maar nog steeds sterk gericht op verslaglegging van hetgeen gebruikt is. ERP staat voor Enterprise Resource Planning. Dat is standaardsoftware, die de belangrijkste bedrijfsfuncties integreert in één totaalpakket. Dit wordt ook wel een ‘bedrijfsbrede automatiseringsoplossing’ genoemd. ERP gaat uit van het optimaliseren van bedrijfsprocessen door ze te samen te brengen in één systeem. Gevolg: grotere efficiency en kostenbesparingen.

ERP is voortgekomen uit MRP en is een reactie op de beperkingen, die kleefden aan de eerste automatiseringsgolf. Dat was toen de pc’s voor het eerst hun intrede deden in de bedrijven. Destijds gebeurde alles nog apart. Er waren aparte programma’s voor de boekhouding, voor voorraadbeheer, planning en dergelijke. Gevolg: inefficiency, want dezelfde gegevens moesten keer op keer opnieuw ingevoerd worden en deze programma’s konden niet met elkaar communiceren In ERP pakketten is dat anders. Ze zijn modulair opgebouwd en de ingevoerde gegevens worden in al die modules benut. Standaardmodules zijn: inkoop, voorraadbeheer, produktieplanning, stuklijsten, capaciteitsplanning, financiën, distributie, human resource, verkoop en service.

Omdat er in ERP-pakketten veel gegevens worden vastgelegd is er in principe ook weer veel management-informatie uit te halen. Toch is dit niet de sterkste kant van de huidige systemen. Vaak zijn er daarvoor toch weer aparte programma’s nodig (de zogeheten Business Intelligence Applications of (‘management cockpits’). De hausse van ERP-implementaties in de jaren ’90 kan als de tweede automatiseringsgolf worden gezien. Internet computing is de derde. ERP is er op gericht om op basis van reeds vastgelegde gegevens en feiten vooruit te kunnen kijken. Je bedrijf te kunnen sturen in de juiste richting. Meer grip te krijgen op de dagelijkse processen en de daarbij gebruikte middelen. Alleen hiermee kunnen de vooraf vastgestelde bedrijfsdoelstellingen effectief worden gerealiseerd. De juiste beslissing op het juiste moment kunnen maken kan net het verschil uitmaken tussen zakelijke voorspoed of het hoofd boven water houden. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen of het menu bekijken.

LinkedInTwitterGoogle+Facebook

Gebruikers die hebben bijgedragen aan deze kennisbank pagina:
Project
management
Online
marketing
Search engine
optimization
Search engine
advertising
Social media
marketing
Web
analytics
  • ICTloket.nl | Netwerkevenementen, Online Marketing en Projectmanagement
  • | ©2018 ICTloket.nl     Privacy Statement