Blockchain

Een blockchain is een database waar gegevens worden opgeslagen zoals transacties, afspraken, eigendom, etc. Blockchain kan als onderdeel van de digitale transformatie worden ingezet waardoor processen veiliger verlopen en geautomatiseerd worden. Neem contact met ons op voor inzet van deze disruptieve technologie en andere technologische innovaties.

Blockchain event
Op 29 mei 2018 heeft het “Cryptocurrency, Blockchain & Legal Event” bij Rebelle in de “Augustijnenkerk” te Maastricht plaatsgevonden. Ruim 100 gasten kwamen de kerk in op deze dag vol zware regenval. De middag werd gestart met een korte aankondiging en twee korte inspirerende presentaties. Aansluitend vond een interactieve plenaire discussietafel en een netwerkborrel plaats. Bij dit event konden de gasten inspiratie en kennis opdoen over Cryptocurrency, ICO’s, Blockchain technologie en de juridische en fiscale aspecten daarvan.

Bitcoin, Blockchain en Altcoins
De oorsprong van de Bitcoin ligt in haar blockchain. Een blockchain is een grote database, waar alle informatie over de transactie wordt opgeslagen zoals een openbaar online-register. Computers die aangesloten zijn op de blockchain zorgen ervoor dat een transactie herleidbaar is in aantal, hoeveelheid, tijd en geschiedenis. Omdat het handelsverkeer zich tot twee partijen richt, is er ook geen tussenkomst meer nodig van een derde partij (zoals tussenkomst van een bank of een notariskantoor). Alle andere munten dan de Bitcoin worden Altcoins genoemd. De Bitcoin is een soort “moedermunt”, waarbij Altcoins alternatieve munten zijn (ten opzichte van de Bitcoin).

Foto overzicht:

Met dank aan Kenneth Tan Fotografie.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over blockchain.
"Blockchain, smart contracts en andere disruptieve technologieën kunnen groeikansen bieden", aldus Aaron Mulder (directeur ICTloket.nl). Lees verder bij "Blockchain" voor het verslag van het “Cryptocurrency, Blockchain & Legal Event”.
ICTLoket Blockchain
  • ICTloket.nl | Online Marketing, Projectmanagement en Digitale transformatie | Gecertificeerd AdWords-professional
  • | ©2023 ICTloket.nl     Privacy Statement
  • 2.500,6.500,35.000