Adverteren en segmenteren op Instagram

In de afgelopen jaren hebben wij veel ervaring opgedaan met adverteren op Facebook en Instagram. In 2010 zagen wij Facebook in Nederland sterk opkomen, hoewel wij voor deze tijd al volop actief waren in België op Facebook. In Nederland was het social mediaplatform Hyves met name voor 2010 ontzettend populair. Hyven werd een veelgebruikt woord en zodoende zelfs opgenomen in het woordenboek. Op de website Hyves Games worden tegenwoordig social, behendigheid en puzzel-spellen gespeeld. Naast advertenties is een populaire vorm van beïnvloeding van doelgroepen, het inzetten van “product placement” door populaire profielen of zogenaamde “role models / influencers”. In dit artikel gaan we dieper in op Instagram advertenties en het segmenteren op doelgroepen. Adverteren op Instagram kan worden gedaan in de app of dezelfde omgeving als het Facebook advertentieplatform; genaamd Facebook Business Manager. De advertentiemogelijkheden zijn breed en bestaan onder andere uit verhaal -, foto (carrousel of collectie) -, video advertenties en advertenties in ontdekken.

Personal Branding
De meeste advertenties op Instagram zijn gericht op business to consumer marketing (B2C) en voor de hand liggende branches betreffen o.a. reizen, vrije-tijdsbesteding, kleding, sport en schoonheid. Instagram kan bijdragen aan het bereiken van diverse doelstellingen zoals het behalen van meer bekendheid, product of dienstoverweging beïnvloeden en het behalen van conversies (doelen zoals inschrijven op nieuwsbrief, verkopen, ingevulde contactformulieren e.d.). Het Instagram-profiel van Aaron Mulder (directeur ICTloket.nl) is gericht op personal branding en doet dienst als een (business) travelblog. Groot voordeel van het inzetten van social media is dat ze relatief goedkoop, kansrijk en snel inzetbaar zijn. De social media kanalen die wij beheren en inzetten voor onze klanten bestaan o.a. uit: LinkedIn, Facebook, Instagram, TikTok, YouTube, etc.

Doelgroepsegmentatie

 • Locatie
 • Interesse
 • Demografie
 • Gedragseigenschappen
 • Doelgroepen die u al kent
 • Vergelijkbare doelgroepen
 • Automatische doelgroepen

Het segmenteren op de juiste doelgroep, met de juiste boodschap en op het juiste moment is bij adverteren zeer voornaam. Naast meer reacties en likes op berichten te krijgen kan ook het bereiken van zoveel mogelijk ontvangers met een boodschap worden gebruikt om de gewenste doelstelling te behalen.

Het profiel van Aaron Mulder op  Hyves is gebruikt in een van de uitzendingen in DWDD als voorbeeld bij het thema Hyves. De laatste uitzending van De Wereld Draait Door was onlangs op 27-03-2020.

Social media marketing
 • Planning
 • Doelen (viral, influencer, branding, sales, etc.)
 • Doelgroepen (B2B / B2C, branches, etc.)
 • Kanalen
 • A/B testen
 • Budget en biedstrategie
 • Persoonlijk profiel
 • Company profiel
 • Posten berichten
 • Campagnes gesponsorde berichten
 • Campagnes tekstadvertenties
 • Meten (bezoekers, bounce, etc.)
 • Conversietracking (tags, doelen, etc.)
 • Lead opvolging
 • Rapportage
 • Etc.
Voordelen van ICTloket.nl
 • Full-service
 • Gecertificeerd Google Adwords en Analytics professional
 • Google Partner
 • Benoemd tot best performing campaign 2017, 2018 en 2019 op LinkedIn
 • Meer dan 18 jaar ervaring
 • Internationale ervaring
 • Vloeiend Nederlands en Engels (deels Frans en Duits)
 • Maatwerk
 • Transparant
 • Resultaat gericht
 • Netwerk
Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over online marketing.

Aaron Mulder – MarketingPioneer op Instagram

admin
29/03/2020; 19:27